top of page
Čechtice.png

Čechtice (*)

Regio (kraj) : Midden-Bohemen

District (okres) : Benešov
Coördinaten locatie : 49°37 N 15°02 O
GPS parking : nám. Dr. Tyrše 16
Website locatie : 
Čechtice

weerbericht.png
pdf.png

Het dorp Čechtice ligt aan de voet van de Boheems-Moravische Hooglanden, in het oostelijke deel van het district Benešov, op 7 km van de snelweg D1. Momenteel hebben Čechtice en de omliggende dorpen in totaal ongeveer 1.500 inwoners.

 

De eerste vermelding van Čechtice dateert uit 1315, waar het werd vermeld als een parochiedorp. Aanvankelijk woonde hier een vorstelijke familie, die de naam van deze stad droeg. Door de eeuwen heen zijn hier veel adellijke families en eigenaren van het landhuis veranderd.

 

Het lokale landschap, aantrekkelijk voor wandelingen en uitstapjes, wordt gedomineerd door de Jizbický-heuvel, 600 meter hoog boven zeeniveau.

 

Bezienswaardigheden

kostel sv. Jakuba Staršího

 

Oorspronkelijk was het een gotische kerk van vóór 1315, herbouwd in de barokstijl in de 17e eeuw.

 

De kerk bestaat uit een schip, met een driehoekige pastorie en een rechthoekige sacristie. De inrichting van de kerk is barok en meer recent. Bij de kerk staat een bakstenen klokkentoren van twee verdiepingen.

 

>>> Adres : nám. Dr. Tyrše 65 <<<

Kasteel van Čechtice

 

Het kasteel is het dominante kenmerk van het dorp Čechtice en staat in het onderste deel van het plein. Het doet momenteel dienst als viersterrenhotel en congrescentrum.

 

Het is een barok gebouw met drie verdiepingen en één verdieping met een doorgang en een balkon in het midden van de middelste vleugel. De middenvleugel, de oostvleugel en een deel van de westvleugel zijn waarschijnlijk ontstaan ​​in de eerste fase van de kasteelbouw. De rest van de westvleugel is vroegbarok en werd later gebouwd.

De kamers op de begane grond zijn gewelfd met lunetten. De zijkanten van de vleugels zijn versierd met arcades. De binnenplaats is aan de noordzijde afgesloten door een muur met een poort met een gevel uit het gebouw. Het dak van de middelste vleugel is versierd in de as van de klokkentoren.

 

Het kasteel werd gebouwd tussen 1656 en 1658.

 

>>> Adres : nám. Dr. Tyrše 16 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page