top of page

Voorwoord

Toen wij in 1987 voor de eerste keer het toenmalige Tsjecho-Slowakije binnen reden en direct geconfronteerd werden met de “wetten van” en de “plichten in” het toenmalige Oostblokland, hadden wij nooit gedacht dat wij er de basis zouden leggen van een “blijvende vriendschap” met één van de mooiste landen van Europa.

 

Gedurende de jaren die op 1987 volgden, trokken we jaarlijks richting het nieuwe Tsjechië om er de talrijke schatten van dit land te ontdekken, de gebruiken van het land te leren kennen, de mensen die er wonen te leren waarderen en blijvende vriendschappen op te bouwen.

 

Zo zijn we nu op het tijdstip gekomen, waarop we kunnen zeggen dat we het land volledig doorkruist hebben, van noord tot zuid, van west naar oost …, alle steden, gemeenten en dorpen …, elk met hun eigen geschiedenis, cultuur, bewoners en landschap. Meteen ook de kans om alle documentatie van alle reizen nu te bundelen in een uitgebreide website.

 

Een reis naar Tsjechië is zeker de moeite waard … Je vindt er werkelijk alles : eeuwenoude cultuursteden, prachtige natuurreservaten, bergtoppen die zowel ’s zomers (wandel- en fietstochten) als ’s winters (skioorden) de toerist aanspreken ...

 

Het feit dat een bezoek aan Tsjechië nog altijd “betaalbaar” is, de keuken “er mag zijn” en het weer over het algemeen altijd “meevalt”, vormt dit een extraatje om het land eens te bezoeken.

 

In dit overzicht hebben we getracht een opsomming te geven van de meeste bezienswaardigheden van het land. De hoofdstad "Praag" hebben we bewust achterwege gelaten, omdat die via andere kanalen heel uitgebreid aan bod komt. De kleinere steden, gemeenten en dorpen vinden we hier wel terug, geïllustreerd met eigen fotomateriaal.

 

Overzicht van de bezienswaardigheden, plannetjes, e.a. kunnen via PDF gemakkelijk gedownload en afgedrukt worden.

 

Op- of aanmerkingen, verbeteringen en/of aanvullingen zijn altijd ten zeerste welkom via het contacformulier.

Český Krumlov
Adršpašs
Poděbrady
bottom of page