top of page
Červená Řečice.png

Červená Řečice (*)

Regio (kraj) : Vysočina

District (okres) : Pelhřimov
Coördinaten locatie : 49°30 N 15°10 O
GPS parking : Centrum
Website locatie : 
Červená Řečice

weerbericht.png
pdf.png

De stad Červená Řečice ligt in de schilderachtige omgeving van de Boheems-Moravische hooglanden, ongeveer 10 km ten noordwesten van Pelhřimov.

 

De naam van het dorp is voor het eerst vermeld in 1558, voorheen was de naam Řečice (1279-1290), in de 14e eeuw Biskupská Řečice. In de 12e eeuw was Červená Řečice het centrum van een groot landgoed dat toebehoorde aan de Praagse bisschoppen, later aan de aartsbisschoppen.

 

Červená Řečice telt ongeveer 1.000 inwoners.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Červená Řečice

 

Het kasteel van Červená Řečice is een groot gebouw en omringt twee binnenplaatsen. Rond de eerste binnenplaats zijn er twee verdiepingen met een prismatische kloktoren langs de zuidkant.

 

Het oudste deel van het complex is de middelste vleugel, die door de ronde Hláska-toren met het oosten is verbonden. Via de doorgang onder de verbindingsgang komt men op de tweede binnenplaats. Die is versierd met waardevolle sgraffito uit de Renaissance, die wel beschadigd werd in de 20e eeuw.

 

De westelijke zijde van de tweede binnenplaats bestaat uit de ruïnes van een enorme graanschuur, die aan weerszijden is verbonden door renaissancebastions van twee verdiepingen. Ernaast steekt ook het zuidelijke bastion, genaamd Hladomorna, uit de vestingmuur.

 

Het kasteel is omgeven door een gracht, waarin gedenkwaardige oude bomen groeien. Voor het slot was er vroeger een tuin, maar die is nu verwilderd en begroeid met overwoekerde bomen.

 

>>> Adres : Centrum <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page