top of page
Štramberk.gif

Štramberk (***)

Regio (kraj) : Moravië-Silezië
District (okres) : Nový Jičín
Coördinaten locatie : 49°41 N 16°53 O
GPS parking : Náměstí
Website locatie :
Štramberk

weerbericht.png
pdf.png

Štramberk is een stad in de regio Moravië-Silezië, en maakt deel uit van het district Nový Jičín. Štramberk telt ongeveer 3.500 inwoners.

De stad Štramberk ligt op de helling van een beboste kalkheuvel, gedomineerd door de kasteeltoren van Trúba. Vanwege de locatie van de stad, de vele historische gebouwen en een unieke verzameling vakwerkhuizen uit de 18e en 19e eeuw, is de stad uitgeroepen tot een gemeentelijk reservaat en heeft ze de bijnaam Moravisch Bethlehem.

 

Vlakbij is de Šipka-grot waar Neanderthaler botresten werden gevonden.

 

Bezienswaardigheden

Kasteel, musea en bierbaden

Hoog boven de stad ontspringt de kasteelruïne van Strallenberg met zijn hoge cilindrische toren bekend als Trúba. Het houten platform bovenaan biedt een fantastisch uitzicht op de omgeving. De pittoreske steegjes onder het kasteel en de wenteltrappen leiden van het kasteel naar het centrale plein.

 

Daar bevindt zich een poppenmuseum, de mini-dierentuin Aqua Terra, het museum van de beroemde schilder van de prehistorie Z. Burian en het speelgoedmuseum.

 

In een van de houten hutten op de hoek van het plein vindt men de wassen beelden van een aantal figuren, beroemde personages van deze regio.

 

In het café Perníkovka ontdekt men de geheimen van de traditionele productie van peperkoek. Op het plein staat ook de gerestaureerde stadsbrouwerij, waar het zelfgemaakte Trubač-gistbier wordt gebrouwen, evenals een aantal andere interessante bierspecialiteiten.

 

>>> Adres : Štramberk 77 en náměstí <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page