top of page
Andělská hora.png

Andělská hora (*)

Regio (kraj) : Karlsbad

District (okres) : Karlovy Vary
Coördinaten locatie : 50°12 N 12°58 O
GPS parking : Andělská Hora 38
Website locatie : 
Andělská hora

weerbericht.png
pdf.png

Andělská Hora is een gemeente in de regio Karlovy Vary, maakt deel uit van het district Karlovy Vary en telt ongeveer 200 inwoners.

 

In een vlak landschap tussen Karlovy Vary en Bochov, langs de provinciale weg naar Praag, stijgt onverwacht een enorme heuvel uit het terrein, eindigend met een grillige rotskroon en versierd met het silhouet van de kasteelruïne (713 meter boven zeeniveau). De eerste schriftelijke vermelding van het kasteel dateert van 1402, toen Boreš van Osek wordt genoemd die op Andělská Hora ging verblijven, en er kan worden aangenomen dat het kasteel werd gesticht in de late 14e eeuw of vroege 15e eeuw.

De stad Andělská Hora aan de voet van het rotsachtige voorgebergte werd in het laatste kwart van de 15e eeuw gebouwd onder Hendrik III. z Plana.

 

De dichtstbijzijnde geschiedenis, namelijk de periode na 1989, is een periode van grote bouwactiviteit in de gemeente. Het gebied voor de bouw van gezinswoningen werd uitgebreid en in sommige gevallen werd de verbouwing van huisjes tot woningen voor permanente bewoning toegestaan.

 

Bezienswaardigheden

 

Kostel Nejsvětější Trojice
Kerk van de Heilige Drie-eenheid

Een belangrijk architectonisch monument van Andělská Hora is de barokke begraafplaats met de oorspronkelijk bedevaartskerk van de Heilige Drie-eenheid, gelegen buiten de stad. Ze werd in de jaren 1692-1712 gebouwd naar het ontwerp van architect GB Alliprandi, in plaats van de originele houten Mariakapel.

 

Vóór 1842 werd de kerk omgevormd tot een begraafplaats. Na de afschaffing van de begraafplaats in 1946 werd de kerk niet meer onderhouden en raakte ze geleidelijk in verval. In 2004-2005 werd de vervallen kerk volledig gerenoveerd.

>>> Adres : vanuit Andělská Hora richting Praag <<<

 

Ruïnes van kasteel Engelsburg

 

Andělská Hora vertegenwoordigt een reeds ontwikkeld type middeleeuws kasteel, waarvan het basiskarakter waarschijnlijk niet veel is veranderd sinds de oprichting, en de bouwwerkzaamheden in de 16e eeuw en aan het einde van de 17e eeuw hadden de neiging de levensomstandigheden en een representatiever uiterlijk te verbeteren.

 

De catastrofale brand in 1718, toen de uitgeworpen brandende dakspaan het dak van het kasteel ontstak, voltooide het vernietigingswerk - het verlaten kasteel wordt geleidelijk een romantische middeleeuwse ruïne. De grote reconstructie werd niet overwogen en het gebouw ging langzaam achteruit. De kasteelruïnes laten een reconstructie van het oorspronkelijke gebouw bij benadering toe.

De ruïnes van kasteel zijn op eigen risico toegankelijk voor het publiek.

 

>>> Adres : Andělská Hora 143 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page