top of page

Bílovec (*)

Regio (kraj) : Moravië-Silezië

District (okres) : Nový Jičín
Coördinaten locatie : 49°46 N 18°01 O
GPS parking : Slezské náměstí 1
Website locatie : 
Bílovec

Bílovec.png
weerbericht.png
pdf.png

De stad Bílovec ligt in de driehoek tussen Ostrava, Opava en Nový Jičín. Hij werd gesticht door Vok van Kravaře tussen 1316 en 1324. Het grootste deel van de omgeving van de stad bevindt zich in het natuurpark Oderské vrchy, dat gemakkelijke wandelingen biedt over gemarkeerde wandelpaden.

 

Het landschap wordt niet gekenmerkt door mijnbouw of industriële activiteiten. Met geïntegreerde delen heeft Bílovec ongeveer 7.700 inwoners met lokale delen (Stará Ves, Lubojaty, Lhotka, Ohrada, Výškovice en Bravinné).

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Bílovec

 

Het kasteel van Bílovec is het dominante kenmerk van de stad. Het staat aan de rand van een steile helling in het zuidoostelijke deel, op korte loopafstand van Slezské náměstí. Het kasteel brandde in 1945 af en kreeg zijn huidige uitstraling tijdens reparaties na een brand.

 

Het kasteelgebouw heeft twee verdiepingen, drie vleugels met twee cilindrische hoektorens aan de zijkanten van de centrale hoofdvleugel, die in de muren aan de rand van de helling zijn verwerkt.

 

Waarschijnlijk al in de 18e eeuw werd, nabij het kasteel, een siertuin in Franse stijl aangelegd.

>>> Adres : Zámecká 660 <<<

Kostel sv. Mikuláše

 

De oorspronkelijke kerk was gemaakt van steen, met een schip met een plat plafond en een pastorie met een kruisgewelf. Van de originele uitrusting van de kerk is een houten sculptuur van de Gekruisigde Christus uit de jaren dertig bewaard gebleven, vooraan aan de linkerkant geplaatst. In de jaren 1420-1430 werd de kerk uitgebreid met twee zijkapellen in het noorden en in het zuiden. Hierdoor kreeg de plattegrond van de kerk de vorm van een kruis.

 

Een belangrijke wijziging vond plaats in 1771 door de sloop van het originele gotische kruisgewelf in de pastorie en de vervanging door een nieuw barokgewelf, zoals het tot op de dag van vandaag te zien is.

 

Het observatiedek bevindt zich op een hoogte van 31 meter en men moet 143 treden beklimmen. De toren is 50,67 m hoog en heeft in totaal 4 klokken met een totaal gewicht van 3.337 kg. De oudste en grootste klok heeft een gewicht van 1.650 kg.

 

>>> Adres : Slezské náměstí 1 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page