top of page
Bechyně.png

Bechyně (*)

Regio (kraj) : Zuid-Bohemen
District (okres) : Tábor
Coördinaten locatie : 49°18 N 14°28 O
GPS parking : nám. T. G. Masaryka
Website locatie :
Bechyně

weerbericht.png
pdf.png

De Zuid-Boheemse stad Bechyně ligt in een schilderachtig boslandschap aan de samenvloeiing van de rivier de Lužnice en de rivier Smutná, op ongeveer 20 km van Tábor. Bechyně werd rond 1323 gesticht door John van Luxemburg, de belangrijkste eigenaren van de Bechyně waren de Šternberks, die worden herinnerd aan grafstenen in de kloosterkerk. Tegenwoordig heeft het ongeveer 6.000 inwoners en is het vooral beroemd vanwege de productie van keramiek.

 

In Židova strouhaIn, in de omgeving van Bechyně, vinden wandelliefhebbers locaties met goed gemarkeerde paden voor zowel voetgangers als fietsers. Een vaak bezochte plaats is de Lužnice pod Bechnicí-vallei, waar het rotsmassief rond de rivier uiterst romantische plaatsen creëert. De romantische natuur met pittoreske hoekjes nodigt ook uit om te zitten. De rivier de Lužnice is een vissersparadijs.

 

Bezienswaardigheden

 

Zámek Bechyně

 

Het kasteel Bechyně stijgt op in een smal voorgebergte, aan drie zijden beschermd door diepe inkepingen van de rivier de Lužnice en de rivier Smutný. In de plaats van de prehistorische en vroeg-middeleeuwse versterkte nederzetting bouwde de eigenaar Přemysl Otakar II een stenen kasteel na 1268. Aan het einde van de 15e eeuw werd het kasteel herbouwd in de laatgotische stijl door de familie Sternberg, maar het huidige uiterlijk is voornamelijk het resultaat van bouwwerkzaamheden en uitbreiding onder Peter Wok von Rosenberg. Tijdens het zomerseizoen is het kasteel open voor het publiek en culturele evenementen vinden hier plaats.

 

>>> Adres : Zámek 1 <<<
>>> Website : Zámek Bechyně <<<

 

Klášter Bechyně

 

Het Bechyně-klooster  staat op een rots boven de rivier de Lužnice. Het oorspronkelijke gebouw, waarschijnlijk uit het einde van de 13e eeuw verdween tijdens de Hussite-verovering van Bechyně in 1422.

Aan het einde van de 15e eeuw werd het klooster herbouwd in de laatgotische stijl. Het bevat de grootste reeks keldergewelven in de Tsjechische Republiek. Vandaag is het opnieuw eigendom van de Franciscaanse Orde. Het gebied omvat ook een kloostertuin met de mogelijkheid om gezellig te zitten en te genieten van een prachtig uitzicht op de Lužnice-vallei, omlijst door de boog van de Bechyně-brug.

 

>>> Adres : Klášterní <<<

 

Most Bechyně

 

De Bechyně-regenboog, zoals ze genoemd wordt,  is een brug die werd gebouwd volgens een project van Eduard Viktory, die werd voltooid op de 10e verjaardag van de republiek op 28.10.1928. Het was de hoogste gewapende betonnen boog in het toenmalige Tsjecho-Slowakije, met een hoogte van 50 m. De overspanning van de boog is 90 m en de lengte 203 m. De brug is ontworpen voor weg- en spoorvervoer.

pdf.png
pdf.png
bottom of page