top of page
pdf.png
Bezdružice.png

Bezdružice (*)

Regio (kraj) : Plzeň

District (okres) : Tachov
Coördinaten locatie : 49°54 N 12°58 O
GPS parking : náměstí Kryštofa Haranta
Website locatie : 
Bezdružice

weerbericht.png
pdf.png

De stad Bezdružice (voorheen Weseritz) is een kleine stad omgeven door prachtige bossen. De stad ligt ongeveer 35 km ten noordoosten van Tachov en ten noorden van het kuuroord Konstantinovy Lázně.

De stad heeft de Eerste Wereldoorlog zonder grote schade overleefd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Bezdružice bij het rijk gevoegd.

In augustus 1945 begon de vestiging van Bezdružice en omgeving. Sommige kolonisten in Bezdružice zaten nog zonder familie en dachten erover om al dan niet in de plaats te blijven. Boeren uit Humpolec kwamen in de herfst en begonnen te werken op boerderijen waar nog Duitsers waren.

 

Het uitzicht op Bezdružice veranderde het meest in 1970, toen de eerste flatgebouwen met drie verdiepingen werden voltooid.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel Bezdružice

 

Het kasteel heeft een unieke collectie jachttrofeeën en opgezette dieren. De buitengewone privécollectie is een van de grootste in Europa.

 

Jammer genoeg zijn het privé-kasteel Bezdružice en het kasteel-restaurant Bezdružice sinds 27 september 2019 GESLOTEN voor het publiek!

 

>>> Adres : nám. Kr. Haranta 1 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page