top of page
Bítov.png

Bítov (*)

Regio (kraj) : Zuid-Moravië
District (okres) : Znojmo
Coördinaten locatie : 48°56 N 15°43 O
GPS parking : Bítov 106 en Bítov Centrum
Website locatie :
Bítov

weerbericht.png
pdf.png

Het dorp Bítov ligt boven de Vranov-dam, op ongeveer 2 km van het kasteel van Bítov. De ontwikkeling van het toerisme en de nieuwe locatie van het dorp boven het meer, maakten van Bítov een aantrekkelijke recreatieve locatie.

 

De eerste schriftelijke vermelding van het kasteel Bítov, dat verband houdt met de geschiedenis van het dorp, dateert van 1061 tot 1067. Oorspronkelijk werd een houten kasteel later vervangen door een stenen kasteel. In de jaren 1811 tot 1863 werd het aangepast aan de laatste overheersende neogotische vorm.

De bouw van het nieuwe Bítov hangt nauw samen met de bouw van de Vranov-dam. De eerste impuls voor de bouw van de dam werd gegeven door de naamloze vennootschap Podyjské závody al in 1908. In 1912 werd besloten om een ​​Vranov-dam te bouwen en zo werd het lot van het oude Bítov bezegeld. In 1912 werd een verbod op alle bouwwerkzaamheden, inclusief reparaties, uitgevaardigd. Het duurde echter nog 20 jaar voor de bouw van het nieuwe gebouw van Bítov.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel Bítov

 

Het is een van de oudste Tsjechische kastelen en is uitzonderlijk vanwege de locatie - het staat op een voorgebergte dat van drie kanten door de rivier de Želetavka stroomt.

 

Bitov is vooral bekend om zijn grote verzameling dieren, een verzameling knuffels, de grootste in zijn soort ter wereld, of een uniek arsenaal.

 

>>> Adres : Bítov 106 <<<

>>> Website : Kasteel Bítov <<<

pdf.png
pdf.png
pdf.png
bottom of page