top of page
Bohumilice.png

Bohumilice (*)

Regio (kraj) : Zuid-Bohemen

District (okres) : Prachatice
Coördinaten locatie : 49°06 N 13°49 O
GPS parking : Zámek 1
Website locatie : 
Bohumilice

weerbericht.png
pdf.png

Het dorp Bohumilice met 315 inwoners ligt in het district Prachatice. Het is gelegen in het aantrekkelijke landschap van de uitlopers van Šumava. Het hele gebied heeft een agrarisch karakter met een overheersende vertegenwoordiging van de dierlijke productie.

 

Bohumilice ligt in de nabijheid van een relatief belangrijke verkeersroute, de rijksweg Praag - Vimperk - Strážný. Deze weg verbindt het dorp met de dichtstbijzijnde grotere nederzettingen : in het noorden met Čkyní (2 km) en Volyn (11 km) en in het zuiden met Vimperk, negen kilometer verderop.

 

Het oudere deel van het dorp ligt op de rechter valleihelling met een noordwestelijke expositie onder de heuvels van Křížovice en Ivovice. Het nieuwere, lager gelegen deel van het dorp ligt op de linkeroever van de Volyňka, deels in het overstromingsgebied. Het hoogste punt van het opgeloste gebied is de Ivovice-heuvel aan de zuidoostelijke rand met een piek op 749,1 m boven zeeniveau. Het laagste punt is de Volyňka-rivierbedding aan de noordelijke rand op een hoogte van 525 m boven zeeniveau.

 

Naast de zuidwestelijke rand ligt het hele gebied in een bron van mineralen, de afzetting van kristallijn lood Vimpersko-Volyňsko met een oppervlakte van 3537 ha.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel

 

Het kasteelcomplex bestaat uit verschillende delen : een eigen kasteelgebouw, boerderij- en woongebouwen en een Engels park.

 

Het kasteel bestaat uit drie vleugels, ontstaan ​​door de geleidelijke uitbreiding van het renaissancistische fort (gebouwd in 1549), dat tot op de dag van vandaag grotendeels bewaard is gebleven in de structuur van het kasteel. Het hele gebouw is bedekt met een mansardedak.

 

Van het oorspronkelijke renaissancegebouw zijn voornamelijk gewelven bewaard gebleven in het kasteel, en pas in 2000 werden de flapplafonds met beschilderd plantendecor ontdekt.

 

Het algemene karakter van het kasteel werd echter voornamelijk bepaald door de laat-barokke reconstructie vanaf het begin van de 19e eeuw. Van de andere gebouwen in het kasteelcomplex is de meest interessante waarschijnlijk een grote schuur in neogotische stijl van Schwarzenberg, die aan beide uiteinden eindigt met woongebouwen van één verdieping.

 

>>> Adres : Bohumilice 1 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page