top of page
Bouzov.png

Bouzov (***)

Regio (kraj) : Olomouc
District (okres) : Olomouc
Coördinaten locatie : 49°41 N 16°53 O
GPS parking : Bouzov Centrum
Website locatie : 
Bouzov

weerbericht.png
pdf.png

Bouzov ligt in het schilderachtige landschap van de laatste ontsluitingen van de Drahanská-hooglanden, in het noordwestelijke deel van het Olomouc-district.

Het dorp beslaat uit 13 delen - Bezděkov, Blažov, Bouzov, Mines, Hvozdečko, Jeřmaň, Kadeřín, Kovářov, Kozov, Obectov, Olešnice, Podolí, Svojanov.

 

Bouzov telt ongeveer 1.500 inwoners.

 

Bouzov is een van de meest bezochte dorpen. Het belangrijkste herkenningspunt is het kasteel, een grote attractie voor toeristen is ook de galerij in het kasteel met het Trojaanse paard, museum van de dorpsgeschiedenis en andere attracties.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Bouzov

 

Het kasteel is een van de meest bezochte kastelen in Tsjechië. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd als een gotische vesting in de vroege 14e eeuw. In de 15e eeuw werden de vestingwerken vergroot en versterkt, en in de 16e en 17e eeuw werd het kasteel geleidelijk omgebouwd tot een residentieel terrein. Het werd herbouwd in de romantische stijl van de Habsburgse aartshertog Eugene tot zomerverblijf van de Teutoonse Ridders aan het begin van de 19e en 20e eeuw.

 

Het kasteel is, wordt gezegd, de geboorteplaats van de Tsjechische koning George van Poděbrady. Het is een perfect voorbeeld van een middeleeuws kasteel, binnenin voorzien van het hoogste comfort uit zijn tijd. Men vindt er Romantische interieurs met rijke schilderkunst en snijwerk, decoraties van lokale folk artiesten en antiek meubilair.

 

Door de jaren heen zijn hier tal van films gedraaid, ook in het park rond het kasteel.

​>>> Adres : Bouzov 8 <<<>>>

>>> Website : Kasteel Bouzov <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page