top of page
Buchlov.png

Buchlov (**)

Regio (kraj) : Zlín
District (okres) : Uherské Hradiště
Coördinaten locatie : 49°05 N 17°20 O
GPS parking : Polesí 418
Website locatie :
Buchlov

weerbericht.png
pdf.png

Het begin van het kasteel van Buchlov dateert uit de eerste helft van de 13e eeuw. Hoewel het kasteel tot de 16e eeuw de permanente eigendom van de koning was, werd het vaak uitgegeven aan het beheer van adellijke families. In 1511 kwam het kasteel in particuliere handen. Van de 16e tot de 18e eeuw werd het kasteelbezit gedeeld door de families uit Žerotín, Zástřizl en Petřvald.

Er werden door de jaren heen extra constructies uigevoerd en dit in Renaissance- en Barokstijl. In 1707 werd echter een barokkasteel in Buchlovice voltooid en zo verhuisden de eigenaren naar dit kasteel 1751.

In 1800 werden de Berchtolds van Uherčice de laatste houders van Buchlov. Onder auspiciën van twee halfbroers Leopold en Bedřich werd in het kasteel een familiemuseum opgericht, dat in het midden van de 19e eeuw voor het publiek werd geopend.

 

Het kasteel Buchlov verbergt veel geheimen: een Egyptische mummie en de geest van een blanke dame.

Een zeldzame Egyptologie-collectie is diep in zijn ingewanden verborgen en er is ook de legende van de Zwarte Dame Catherine, wiens geest het kasteel 's nachts achtervolgt. Wanneer u het kasteel wilt ontdekken, vergeet dan niet de toren, van waaruit u ver en wijd kunt uitkijken over het omliggende landschap.

De hedendaagse interieurinrichting, samen met een verzameling exemplaren uit de natuur en een uitgebreide bibliotheek, documenteren de evolutie van interieurontwerp en levensstijl tussen de 15e en de 19e eeuw.

 

>>> Adres : Polesí 418 <<<

>>> Website : Hrad Buchlov <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page