top of page
Buchlovice.png

Buchlovice (***)

Regio (kraj) : Zlín
District (okres) : Uherské Hradiště
Coördinaten locatie : 49°5 N 17°20 O
GPS parking : nám. Svobody 13
Website locatie : 
Buchlovice

weerbericht.png
pdf.png

Buchlovice is een groot Moravisch dorp met 2.400 inwoners ten westen van de stad Uherské Hradiště. Het is een populair toeristisch dorp dankzij verschillende interessante plaatsen. In het zuiden van de gemeente staat het kasteel Buchlovice met een interessante tentoonstelling en een waardevol kasteelpark.

Ten noordwesten ligt het Buchlov-kasteel in een bosrijk gebied en in de buurt bevindt zich  een ranch met paardenfokkerij. Ten oosten van het kasteel ligt de kapel van St. Barbara en eromheen ligt het  natuurmonument van Barborka, dat bestaat uit een aantal oude eiken en beuken met een aantal zandstenen rotsen.

De heuvel Holý Vrch (548 m boven zeeniveau) stijgt boven het dorp uit en ten noorden van de top werd een van de grootste vestingen in Moravië ontdekt. Dit domein is nu een natuurreservaat, de Holý heuvel.

In de nabijheid van Buchlovice zijn pittoreske bossen, en in de perifere delen van deze bossen zijn er veel Cottage nederzettingen.

De eerste schriftelijke vermelding van het dorp is er vanaf het jaar 1202. Al in 1514 waren er wijngaarden rond het dorp. In 1540 kocht de gemeente het dorp Žerotinu en het dorp was verbonden met het landhuis van het kasteel van Buchlov.

In de 16e eeuw was Buchlovice een zeer belangrijk centrum van de Tsjechische broeders. In het jaar 1805 werd Buchlovice gepromoveerd tot een kleine stad. Het dominante kenmerk van het dorp is de barokke kerk van St. Martin gebouwd in 1640 tot 1644 en barokke kasteel. Voor de kerk kunnen we barokke standbeelden van Sint-Petrus en Paulus en standbeelden van Sint-Cyril en Methodius vinden uit het jaar 1748. De beelden werden oorspronkelijk aanbeden met de Sint-Pieters koepel in Brno, waar ze werden verwijderd tijdens de wederopbouw. De beelden werden gekocht door Leopold II en ze werden in 1908 geplaatst in de voorkant van de kerk in Buchlovice. Het barokke kasteel is beschermd als nationaal cultureel monument. Het kasteel werd gebouwd door de grootvader van Petřvald aan het begin van de 18de eeuw.

 

Tegenwoordig kunnen bezoekers een interessante tentoonstelling zien binnen in het kasteel.

 

>>> Adres kasteel : nám. Svobody 13 <<<

>>> Website : Kasteel Buchlovice <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page