top of page
Buštěhrad.png

Buštěhrad (*)

Regio (kraj) : Midden-Bohemen

District (okres) : Kladno
Coördinaten locatie : 50°09 N 14°11 O
GPS parking : Zámecké schody
Website locatie : 
Buštěhrad

weerbericht.png
pdf.png

Buštěhrad is een zeer interessante plaats, rijk aan historische gebeurtenissen, belangrijke figuren en historische wendingen. Het heeft een bewaard gebleven pittoreske historische kern met een dominant barok kasteel met een park, een voormalige brouwerij en twee vijvers, en biedt vele andere bezienswaardigheden en attracties.

De lokale wijk Starý Hrad, die is ontstaan ​​uit de 17e eeuw door kleine huizen te bouwen in de uitgestrekte ruïnes van het kasteel, is uniek.

 

De stad telt ongeveer 2.500 inwoners.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel

 

Het barokke kasteel met classicistische kapel is het belangrijkste monument in Buštěhrad. In de afgelopen decennia is het kasteel in verval geraakt. Sinds juli 2003 is het eigendom van de stad Buštěhrad. In 2010 werd twee derde van het kasteel overgedragen aan de Midden-Boheemse Regio en de westelijke vleugel bleef eigendom van de stad. Er werd een geleidelijke reconstructie uitgevoerd, die bijna voltooid is.

 

Sinds 2012 is ook een uitgebreid kasteelpark gerestaureerd en toegankelijk gemaakt.

 

Het gebied van het kasteel van Buštěhrad is al lang bepalend voor de architectuur en de macht van Buštěhrad. Het is een vrij groot barok kasteel (de bouw begon in de jaren 1699-1700), aangepast in de barok en het classicisme, met niet erg significante sporen van latere bouwperiodes, die ook werden bijgewoond door  belangrijke barokke architecten.

 

Ondanks zijn ongelukkige toestand en algehele bestemming (het lijkt erop dat het slechts in sommige stadia van zijn geschiedenis aanzienlijk werd bewoond en onderhouden, terwijl het voor de rest van de tijd eerder zonder stabieler gebruik was), kan het worden geclassificeerd als relatief authentiek bewaard en zeker uiterst belangrijk voor zijn regio .

 

De voormalige graanschuur, waarin de vinotheek van het kasteel zich bevindt, onderscheidt zich nog steeds van de binnenplaatsgebouwen.

 

>>> Adres : Revoluční 2 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page