top of page
Česká Skalice.png

Česká Skalice (*)

Regio (kraj) : Hradec Králové

District (okres) : Náchod
Coördinaten locatie : 50°24 N 16°03 O
GPS parking : Husovo nám.
Website locatie : 
Česká Skalice

weerbericht.png
pdf.png

Česká Skalice ligt op een hoogte van 284 m boven zeeniveau in het Úpsko-metujská-bord. De rivier Úpa stroomt door de stad, die uitmondt in het Reuzengebergte en uitmondt in de Elbe in Jaroměř. De stad telt ongeveer 5.500 inwoners.

 

In de directe omgeving van de stad ligt het stuwmeer Rozkoš, ook wel de Oost-Boheemse Zee genoemd. De oppervlakte van het wateroppervlak is 1.100 ha, de gemiddelde diepte van het stuwmeer is 10 m. Het Rozkoš-dalreservoir, gebouwd in 1966-1972, dient niet alleen om de waterstroom in de rivier Úpa tijdens smelt- en overstromingen te reguleren, maar is ook een centrum voor watersportliefhebbers.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Česká Skalice

 

Het eerste schriftelijke verslag van het bestaan ​​van een herenhuis en dorp in Ratibořice dateert van 1388.

Tussen 1702 en 1708 liet prins Lorenzo van Piccolomini een barok kasteel bouwen in Ratibořice, dat dienst zou doen als zomer- en jachthuis. Het gebouw is gebouwd naar het model van Italiaanse zomerhuizen, als zogenaamd "casino".

Het bleef lange tijd gesloten door renovatiewerken.

 

>>> Adres : 1 Ratibořice <<<

 

Maria Kolom

 

De Mariakolom uit het begin van de 18e eeuw trekt de aandacht op het Hus-plein. Op een hoge pseudo-Korinthische zandstenen zuil staat een verguld beeld van de Maagd Maria op een bol en een slang. Op de sokkel staan ​​zandstenen reliëfs van heiligen: Florian, vol. Vitus, Johannes de Doper en Joseph en de data met de initialen "1825. WW 1889". Het tweede jaar lijkt waarschijnlijk op het reparatiejaar van de kolom.

 

>>> Adres : Husovo nám. <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page