top of page
Dětenice.png

Dětenice (**)

Regio (kraj) : Hradec Králové

District (okres) : Jičín
Coördinaten locatie : 50°22 N 15°09 O
GPS parking : Centrum
Website locatie : 
Dětenice

weerbericht.png
pdf.png

Het dorp Dětenice bestaat uit drie historische delen: Dětenice, Osenice, Brodek. Alle drie de delen liggen op de grens van de drie districten Jičín, Mladá Boleslav en Nymburk, daarom is Dětenice ook de centrale gemeente geworden. Dětenice telt ongeveer 750 inwoners.

Het dorp zelf behoort tot de regio Hradec Králové en het district Jičín. De eerste schriftelijke vermelding van Dětenice dateert uit 1052 (bewaard gebleven kronieken), maar de opgravingen getuigen van de nederzetting die al in de neolithische periode lag.

 

Elk deel van het dorp heeft veel historische, culturele en natuurlijke attracties.

 

Bezienswaardigheden

 

Laat-barokke kasteel

 

De eerste vermelding van het oorspronkelijke fort dateert reeds uit 1297. Aan het eind van de 16e eeuw werd het fort herbouwd in renaissancistische stijl. Eerst nadat Dětenice gekocht werd door Jan Kristián, de graaf Clam-Gallas, werd het omgebouwd in barokke stijl. In de jaren 1762 tot 1765 bepaalde de architect Zachariáš Fiegert de huidige vorm van het gebouw. Tijdens reparaties die voor de Maltese ridders zijn uitgevoerd, vonden er slechts kleine wijzigingen in de vorm plaats.

 

Tegenwoordig zijn in de interieurs van het kasteel renaissancistische, gotische en barokke fresco's bewaard gebleven en verder ook muurschilderingen en rococo- en neoklassieke stucwerkornamenten.

 

Daarnaast bevindt zich er een collectie schilderijen, historische wapens en jachttrofeeën.

In het park is een aantal standbeelden in de stijl van het Classicistische barok bewaard gebleven.

 

>>> Adres : Dětenice 1 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page