top of page
Dobřichovice.png

Dobřichovice (*)

Regio (kraj) : Midden-Bohemen

District (okres) : Praha-západ
Coördinaten locatie : 49°55 N 14°16 O
GPS parking : Křižovnické nám. 1
Website locatie : 
Dobřichovice

weerbericht.png
pdf.png

De stad en de badplaats Dobřichovice zijn gelegen aan beide oevers van de Berounka, 22 km ten zuidwesten van het centrum van Praag. Ze zijn een populaire excursieplaats voor de bewoners van Praag, ze zijn het startpunt voor excursieroutes naar de Boheemse Karst en naar de bossen die zich uitstrekken langs de Hřebeny, die doorgaan naar Brdy.

 

Het is gelegen aan de populaire toeristische route Praag - Karlštejn, 10 km van dit beroemdste Tsjechische kasteel.

Dobřichovice heeft ongeveer 3.500 permanente bewoners.

De eerste schriftelijke vermelding van Dobřichovice komt van 6 april 1253, toen de Tsjechische koning Wenceslas I hun schenking aan de Orde van de Kruisvaarders bevestigde.

 

De oorspronkelijke nederzetting is echter veel ouder en de eerste nederzetting stond op de plek van het huidige Karlík, 1,5 km verderop. De Slavische familie Dobřichův vestigde zich hier, waarnaar de nederzetting is vernoemd. De residentie Dobřichovo met een versterkt kasteel en een romaanse rotonde in Karlík en een fort dat de doorwaadbare plaats over de rivier de Berounka beschermde, behoorde tot het midden van de 13e eeuw tot de macht van Tsjechische prinsen en koningen, toen de Praagse kruisvaarders heren werden.

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Dobřichovice

 

Het Dobřichovice-kasteel is een gebouw met drie vleugels en een prismatische toren, de hoofdvleugel en de oostelijke vleugel zijn één verdieping. De westelijke vleugel bestaat uit de kapel van St. Judy Thaddeus, waar regelmatige diensten en andere culturele programma's worden gehouden, zoals de Nacht van Kerken.

 

Voor het kasteel staat een standbeeld van St. Jan Nepomucký, in het park tussen het kasteel en de rivier een standbeeld van St. Wenceslas.

 

Tegenwoordig is het kasteel Dobřichovice weer eigendom van de Křižovníky, die het geleidelijk aan reconstrueren. Het kasteel heeft een restaurant en twee gereconstrueerde zalen, waar verschillende culturele evenementen en bruiloftsrecepties plaatsvinden. Die zijn toegankelijk vanuit het interieur van het kasteel. In het gedeelte van de kelder bevindt zich een wijnbar U Karoliny.

 

>>> Adres : Křižovnické nám. 1 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page