top of page
Náchod.png

Dobrošov (*)

Regio (kraj) : Hradec Králové
District (okres) : Náchod
Coördinaten locatie : 50°24' N 16°12' O
GPS parking : Pevnost Dobrošov 1
Website locatie :
Dobrošov

weerbericht.png
pdf.png

Het verdedigingsfort Dobrošov bevindt zich in het grensgebied bij Kłodzko en de regio Broumov.

 

Dit unieke militaire monument uit 1937-1938 was onderdeel van een uitgebreide verdedigingslinie in het grensgebied, die werd aangelegd ter bescherming van het land tegen nazi-Duitsland. Het was een artilleriefort, dat zou bestaan uit verschillende bouwwerken.

 

In september 1938 werden boven de grond alleen de artilleriebunker Zelený en de infanteriebunkers Můstek en Jeřáb afgebouwd. Na het Verdrag van München werden de verdere werkzaamheden gestaakt. Bezoekers kunnen het niet-voltooide verdedigingsfort al sinds 1969 bezichtigen.

 

Alvorens af te dalen naar het ondergrondse gedeelte, kan men op de bovenste verdieping modellen van houwitsers van model 38 met kaliber 100 mm bekijken die een aandenken vormen aan de belangrijkste bewapening van de bunker. In de aanvullende expositie is een unieke collectie miniatuurfiguurtjes van soldaten van het Tsjechoslowaakse leger van voor de Tweede Wereldoorlog te zien, de grootste van Europa.

 

De gebeurtenissen van voor het Verdrag van München worden weergegeven op borden met foto's. Onderdeel van het terrein is ook een educatieve wandelroute. Het fort wordt beheerd door het Regionaal Museum te Náchod.

>>> Adres : Pevnost Dobrošov 1 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page