top of page
Praha---Dolní-Počernice.png

Dolní Počernice (*)

Regio (kraj) : Praag

District (okres) : Praag
Coördinaten locatie : 50°06 N 14°36 O
GPS parking : Národních hrdinů 1
Website locatie :
Dolní Počernice

weerbericht.png
pdf.png

De wijk Praag-Dolní Počernice ligt hemelsbreed ongeveer 10 km van het denkbeeldige centrum van de hoofdstad Praag. De eerste vermelding van het dorp verschijnt voor het eerst tijdens het bewind van Jan van Luxemburg. In 1974 werd het onderdeel van de hoofdstad Praag. Dankzij de ligging nabij het centrum en winkelgebieden zijn ze een populaire plek geworden voor kwaliteitsvol wonen. De bekendste plaats in Dolní Počernice is het kasteelpark, dat een lokale trots is geworden. In Dolní Počernice wonen ongeveer 2.500 personen.

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Dolní Počernice

 

Het kasteel bevat een historisch aantrekkelijk gebouw genaamd het oude kasteel, een gebouw met twee vleugels en één verdieping, dichter bij de kerk gelegen, en een nieuw kasteel gebouwd als een gebouw met één verdieping in de 19e eeuw, inclusief een verbindingshals.

 

Het oude kasteel bevat in de oostvleugel een deel van een middeleeuws fort, dat een gemeenschappelijk versterkingssysteem had met de kerk, die pas in de eerste helft van de 17e eeuw verdween. Het is mogelijk om twee gotische bouwfasen en een grote renaissance-reconstructie te identificeren. Het renaissancekasteel, dat al twee vleugels had, had een gevel versierd met envelop sgraffito en een arcade in de binnenplaatsgevel op de begane grond.

 

De architect Bělský kreeg de opdracht om in 1857 een nieuw kasteel te bouwen. In 1867 werd het kasteel al bewoond en is het momenteel de zetel van het Kindertehuis.

 

>>> Adres : Národních hrdinů 1 <<<

 

Kerk van de Hemelvaart van de Maagd Maria

 

Het eenbeukige gebouw met een rechthoekige pastorie met tongewelf heeft aan de westzijde een prismatische toren. Aan de noordzijde is een oratorium met een apsis. Het schip was geglazuurd met drie kruisgewelven met richels. De triomfboog is halfrond zonder profilering.

 

Oorspronkelijk was het een romaanse kerk uit het begin van de 13e eeuw. De eerste vermelding dateert uit 1358. Tijdens de gotische verbouwing werd het schip naar het westen uitgebreid en werd een toren in laatgotische stijl toegevoegd. In de Renaissance was het schip geglazuurd. Na 1890 werd een neo-romaanse renovatie uitgevoerd en werd er een oratorium bijgebouwd. In de afgelopen jaren hebben de kerk en haar gebouwen bouwwerkzaamheden ondergaan om dit belangrijke culturele monument te behouden.

 

>>> Adres : Národních hrdinů 1 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page