top of page
Dvůr-Králové-nad-Labem.png

Dvůr Králové nad Labem (**)

Regio (kraj) : Hradec Králové
District (okres) : Trutnov
Coördinaten locatie : 50°25 N 15°48 O
GPS parking : Náměstí T G Masaryka
Website locatie :
Dvůr Králové n Labem

weerbericht.png
pdf.png

Het oude bruidsschatstadje van de Tsjechische koninginnen, Dvůr Králové nad Labem, ligt in een schilderachtige vallei van de bovenloop van de rivier de Elbe. De stad nodigt u uit voor een actieve vakantie. Het ontdekken van het prachtige landschap, tal van artistieke monumenten, sportieve en culturele activiteiten, en dit op elk moment van het jaar.

In de stad zijn er verschillende accommodatie-opties, meestal vrijwel overal op loopafstand. Dit garandeert een gemakkelijke toegang tot historische, culturele en sportieve attracties in het stadscentrum, evenals de mogelijkheid om lokale restaurants, cafés en banketbakkerijen te bezoeken.

 

Bezienswaardigheden

 

Kostela sv. Jana Křtitele
(Kerk van St. Johannes de Doper)

 

Combineer een stadswandeling met de wandeling naar de toren van de kerk van St. Johannes de Doper. Hier vond Václav Hanka het Králův Dvůr-manuscript. Het wordt gezegd de oudste Tsjechische geschreven tekst te zijn met 14 liedjes uit de 13e eeuw, die de Tsjechische geschiedenis verwoordde.

U kunt er zeker genieten van het geweldige uitzicht over de stad en haar omgeving

 

>>> Adres : nám. Republiky 100 <<<

 

Stadsmuseum

 

Wil je Kerstmis in de zomer proeven? Dag mag je een bezoek aan het Stadsmuseum niet missen, waar een permanente tentoonstelling met kerstdecoraties tentoongesteld is. Je kan er ontdekken hoe de productie van ornamenten is geëvolueerd en doorloopt de hele cyclus van blazen en bevochtigen, evenals decoreren.

 

Bovendien kun je in het museum ook de verschillende stappen van de geschiedenis van de stad volgen en niet alleen de belangrijkste gebeurtenissen uit het verre verleden, maar ook de geschiedenis van de textielindustrie in de regio Hradec Králové leren kennen.

 

>>> Adres : Sladkovského 530 <<<

 

Zoo

 

Je kan in Dvůr Králové nad Labem genieten van een perfecte dag tussen Afrikaanse dieren, met je eigen auto rijden of in een aangepaste safaribus.

 

Het wordt een unieke Afrikaanse safari tussen vrijgelaten zebra's, antilopen of buffels en vogels. Je kan er ook de expositie van giftige slangen van het zwarte continent bezoeken. De zoo is gevestigd in een tuin met meer dan zestig jaar geschiedenis.

>>> Adres : Štefánikova 1029 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page