top of page
Hřensko.png

Hřensko (*)

Regio (kraj) : Ústí nad Labem

District (okres) : Děčín
Coördinaten locatie : 50°52 N 14°14 O
GPS parking : 25861
Website locatie : 
Hřensko

weerbericht.png
pdf.png

Het grensdorp Hřensko vormt de toegangspoort tot het Nationaal Park Tsjechisch Zwitserland. De weg van Děčín naar Hřensko zelf is adembenemend vanwege het prachtige landschap van een enorme kloof van zandsteenrotsen en de rivier de Elbe. De omringende rotsen stijgen honderden meters boven de rivier uit de kloof en bewaken de omgeving.

 

Door zijn ligging aan de samenvloeiing van de rivieren Elbe en Kamenice, is Hřensko de laagste plaats in Tsjechië op 115 m boven zeeniveau. Ondanks de zeer lage ligging zorgt het omringende landschap voor een opmerkelijk fenomeen, waardoor men zich in de bergen waant. De natuur rondom Hřensko is bewonderenswaardig.

 

Bezoekers zullen zeker gefascineerd zijn door de machtige Elbe-kloof, van waaruit een niet minder mooie vallei langs de rotsen langs de rivier de Kamenice slingert. Een groot deel van het dorp ligt in deze vallei, die aan weerszijden is omgeven door een hoge muur van rotswanden. Dankzij de lage temperaturen tussen de rotsen gedijen hier bergplanten, wat een ongekende zeldzaamheid is op de lage hoogte van Hřensko.

 

Hřensko heeft enkele parkings, die meestal betalend zijn. Deze parkings zijn terug te vinden op de website van de gemeente :

 

>>> Website Parkings Hřensko <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page