top of page
Harrachov.png

Harrachov (**)

Regio (kraj) : Liberec
District (okres) : Semily
Coördinaten locatie : 50°46 N 15°25 O
GPS parking : Nový Svět 95
Website locatie :
Harrachov

weerbericht.png
pdf.png

Harrachov is de toeristische trekpleister en skigebied in de regio Liberec, en maakt deel uit van het district Semily. Harrachov telt ongeveer 2.000 inwoners en ligt aan de westkant van het Reuzengebergte, enige kilometers van de Poolse grens. Het ligt op ongeveer 700 m hoogte aan het riviertje de Mumlava.

Via de kabellift kan men een trip maken naar de hoger gelegen Čerťák. Na een kleine dertig minuten bereikt men de top en geniet van een prachtig zicht op de hele omgeving.

 

In Harrachov vindt men de hoogste en grootste schans van de wereld. Die werd voor allerlei grote kampioenschappen gebruikt. Nu is ze echter aan het verloederen en wordt niet meer onderhouden.

Op de startplaatsen van de schans wordt nu tijdens de zomer door de liefhebbers aan benji-springen gedaan. Vanop de kabellift is dit een attractie die iedereen boeit.

 

Harrachov is door de toeristen echter vooral bekend als skioord. Er zijn tal van hotels die de toeristen kunnen ontvangen en een onvergetelijke vakantie kunnen bezorgen.

 

Bij een bezoek aan Harrachov mag de vermaarde kristalfabriek niet ontbreken. Via een rondleiding kan men kennis maken met de glasblazerij in al zijn facetten en dit in een enorme hitte. De werknemers hebben dan ook geregeld een biertje (tot 6 liter per shift), gebrouwen in de brouwerij van de fabriek zelf. Het alcoholgehalte is echter heel laag.

Naast de kristalfabriek vindt men ook het museum, waar zowel kristalstukken als aandenkens aan de grote skihelden van Tsjechië te vinden zijn.

In de fabrieksshop tenslotte kan men tegen gunstige tarieven een eigen kristallen stuk aankopen.

pdf.png
pdf.png
bottom of page