top of page
Hatín.png

Hatín (**)

Regio (kraj) : Zuid-Bohemen

District (okres) : Jindřichův Hradec
Coördinaten locatie : 49°07 N 14°52 O
GPS parking : Centrum 1487
Website locatie : 
Hatín

weerbericht.png
pdf.png

Hatín is gelegen in Zuid-Bohemen nabij Jindřichův Hradec. Het is een klein dorp dat uit twee delen bestaat : Jemčina en Stajka.

 

Het dorp ligt op een hoogte van 484 m. in een regio waar rust en puurheid van de natuur heerst : er zijn wateren, weilanden, bossen in de buurt. In dit schone landschap leven mensen en een overvloed aan dieren die het landschap, samen met planten en de zon, leven, betekenis en vrijheid geven.

 

In Hatín wonen ongeveer 200 inwoners.

 

Hatín dankt zijn naam ongetwijfeld aan de hutten die de kolonisten hier neerlegden, of de bewoners die hier in de moerassen werden geboren, voordat de vijver "Velký" hier werd aangelegd en een droge weg langs de dam werd aangelegd.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel Jemčina

 

Het kasteel werd in het midden van de 18e eeuw gebouwd. Kort daarna werd het kasteel aanzienlijk uitgebreid tot zijn huidige omvang en werd de wijde omgeving aangepast voor de jacht.

 

In 1923 werd het kasteel Černín onteigend. In de jaren 1950-1991 diende het kasteel als basis voor rakettroepen. Het werd in 2002 gekocht door de heer Pavel Václav, die een uitgebreide reconstructie begon.

 

Tijdens de wederopbouw van het kasteel in 1766-1770 werd een 19 m hoge kasteelkapel gebouwd, die, vanwege de bewaard gebleven fresco's, het meest waardevolle deel van het kasteel vormt.

 

In 2004 werd het kasteel opengesteld voor het publiek.

 

>>> Adres : Jemčina 1 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page