top of page

Horní Břečkov (*)

Regio (kraj) : Zuid-Moravië

District (okres) : Znojmo
Coördinaten locatie : 48°53 N 15°54 O
GPS parking : Centrum
Website locatie : 
Horní Břečkov

Horní Břečkov.png
weerbericht.png
pdf.png

Horní Břečkov is een klein dorpje in Zuid-Moravië, gelegen ten noordwesten van de stad Znojmo aan de rand van het Podyjí National Park nabij de grens met Oostenrijk. Horní Břečkov ligt op de rechteroever van de rivier de Březinka en het schilderachtige uiterwaardenbos van het nationale park strekt zich uit ten zuiden en ten westen van het dorp.

 

Čížov ligt vlakbij de Oostenrijkse grens in de beschermingszone van het Nationaal Park Podyjí en dient als uitgangspunt voor een bezoek aan het park of de nabijgelegen Oostenrijkse stad Hardegg.

 

Horní Břečkov telt ongeveer 300 inwoners.

 

Bezienswaardigheden

 

Kerk van de heilige Clement

 

De kerk in Horní Břečkov is een van de 12 oudste kerken in Zuid-Moravië. Deze kerk was gewijd aan de heilige Clement. Er wordt gezegd dat een kapel genaamd Zwölferin oorspronkelijk op de plaats van de kerk stond, die in 1748 werd herbouwd op kosten van gravin Vranovská Althanová. Tijdens de wederopbouw werd in de kerkmuur een steen ontdekt met een uitgehouwen datum van 1198 en beschilderd met rode klei.

 

De begraafplaats lag eerst rond de kerk, maar werd in 1824 buiten het dorp verplaatst naar Lukovo, omdat er niet zo veel ruimte rondom de kerk was.

 

>>> Adres : Centrum <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page