top of page
Horní-Libchava.png

Horní Libchava (*)

Regio (kraj) : Liberec

District (okres) : Česká Lípa
Coördinaten locatie : 50°43 N 14°30 O
GPS parking : horni libchava 1
Website locatie : 
Horní Libchava

weerbericht.png
pdf.png

Horní Libchava is een dorp gelegen in het district Česká Lípa in de regio Liberec, ten noorden van het dorp Dolní Libchava, ongeveer 4 km ten noordwesten van Česká Lípa. Het ligt in de buurt van toeristische attracties, het Lausitz-gebergte, het Boheemse centrale gebergte en de Macha-regio.

 

Het dorp heeft ongeveer 750 inwoners.

 

De eerste schriftelijke vermelding dateert uit 1352. Tot de monumenten in de buurt van het dorp behoren het renaissancekasteel Horní Libchava van 1574-1593, de overblijfselen van het ter ziele gegane kasteel Klinštejn en de barokke kerk St. James de Meerdere.

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Horní Libchava

 

Jindřich van Vartenberk wordt beschouwd als de vermoedelijke stichter van het kasteel in Horní Libchava. Het kasteel werd naar verluidt gebouwd in 1574, wat in talrijke literatuur een onbevestigde datum is.

 

Het kasteel, dat vrijwel in zijn ongewijzigde renaissancevorm bewaard is gebleven, is een rechthoekig gebouw met twee verdiepingen en een puntdak, met getrapte, nog steeds gotische gevels en twee vierkante torens met tentdaken aan de buitenkant.

 

Het is voorzien van een aantal originele architectonische elementen , stenen raam- en deurbekleding, flapperende houten plafonds en de originele houten dakspanten.

 

>>> Adres : Horní Libchava 1 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page