top of page
Praha - Horní Počernice.png

Horní Počernice (*)

Regio (kraj) : Praag

District (okres) : Praag
Coördinaten locatie : 50°06 N 14°36 O
GPS parking : Centrum
Website locatie : 
Horní Počernice

weerbericht.png
pdf.png

Praag 20, ook wel bekend als Horní Počernice, is een gemeentelijk district in Praag. Het is gelegen in het oostelijke deel van de stad. Horní Počernice telt ongeveer 15.000 inwoners.

 

In 1880  had Chvaly 76 huizen en 630 inwoners, Čertousy en Horní Počernice hadden 135 huizen en 1055 inwoners, Svépravice met Xaverov had 24 huizen en 183 inwoners.

 

De massale vestigingsgolf van het grondgebied van die gemeenten, na 1920 onder invloed van de lage prijzen van bouwgronden, had tot gevolg dat in minder dan twintig jaar de dorpen, ongeveer twee kilometer van elkaar verwijderd, op verschillende plaatsen samenvloeiden.

 

Door de wet inzake de afschaffing van nederzettingen werd Čertousy in 1928 een direct onderdeel van Horní Počernice, dat vervolgens op 13 november 1936 werd gepromoveerd tot stad. In 1942 werd ambtshalve bevolen om de oorspronkelijke gemeenten samen te voegen tot één gemeente. In feite vond de fusie plaats op 1 februari 1943, en het gemeenschappelijke dorp heette Horní Počernice , naar het grootste van hen. Het nieuwe dorp telde toen 8.722 inwoners. 

 

De oorspronkelijke ontwikkeling van gezinswoningen en villa's werd in de jaren zeventig uitgebreid door de coöperatieve bouw van wooneenheden met meerdere verdiepingen en de eerste drie torenwoningen. Vanaf de jaren tachtig volgde de bouw van huizen met meerdere verdiepingen in de vorm van woonwijken.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel Chvalský van Horní Počernice

 

Oorspronkelijk was het kasteel een middeleeuws fort met bewaard gebleven schietgaten, later aangepast in renaissance- en barokstijl, domineert het het oorspronkelijke dorp Chvaly op het grondgebied van het huidige Horní Počernice.

 

Vanaf 1955 werd het gebouw gebruikt door een staatsboerderij, het kasteel werd niet onderhouden en raakte in verval. In 1992 begon de redding en op 1 mei 2008 werd het kasteel voor het publiek geopend.

 

Een aantal culturele evenementen, met name tentoonstellingen, vinden plaats in de gebouwen van Chvalský zámek, en er zijn ook verkoopgalerijen.

>>> Adres : Na Chvalské tvrzi 857 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page