top of page
Hořovice.png

Hořovice (***)

Regio (kraj) : Midden-Bohemen
District (okres) : Beroun
Coördinaten locatie : 49°50 N 13°54 O
GPS parking : Palackého nám. - Vrbnovská 22 (Zamek)
Website locatie :
Hořovice

weerbericht.png
pdf.png

Hořovice is een stad in de regio Midden-Bohemen, en maakt deel uit van het district Beroun. De stad telt ongeveer 6.500 inwoners.

Door archeologisch vondsten heeft met ontdekt dat de eerste bewoning van het gebied van de huidige stad waarschijnlijk plaatsvond in de 10e eeuw. Sinds 1322 heeft Hořovice stadsrechten.

De stad ligt aan de belangrijke spoorlijn 170 tussen Praag en Plzeň.

 

Vanwege de frequente branden van de stad (1540, 1590, 1624, 1639, 1690 en 1694) en reconstructies, werden bijna alle documenten van gotische en renaissance-architectuur vernietigd. Vandaag vinden we ze alleen in enkele details : portalen en kelders van het oude kasteel en het gewelf van de gang van het voormalige klooster.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel Hořovice

Het kasteel van Hořovice werd in 1735 gebouwd en onderging daarna nog twee bouwfases. In de eerste helft van de 19e eeuw liet de Hessische vorst Frederik Willem I het radicaal ombouwen en er verdiepingen bijbouwen.

 

Op de eerste verdieping van het kasteel zelf is nu een galerij met zaken van het oude kasteel gevestigd, toegankelijk tijdens tentoonstellingen op dinsdag, donderdag en zaterdag, en een nieuwe tentoonstelling van het Museum Hořovičky .

 

Op de nabijgelegen heuvel, op de plaats van de oorspronkelijke nederzetting, staat de gotische kerk in barokstijl.

 

>>> Adres : Vrbnovská 22 <<<

>>> Website : Kasteel Hořovice <<<

 

Palackého Náměstí

 

In het centrum van de stad, op het Palacký-plein, vinden we de gebouwen van een voormalig klooster Slavík (1806-1833), de barokke kerk van de heilige drie-eenheid (1674) en de Marian kolom (1711).

In 1905 kreeg het stadhuis zijn renaissance uiterlijk. Ook het huis op nummer 89 is het laatste overlevende voorbeeld van de zogenaamde ruwe barok. Verder is er een uniek monument van de late gotiek : de kolom met veroordeelden (ongeveer 1500) in de straat Valdecká.

 

>>> Adres : Palackého Náměstí <<<

pdf.png
pdf.png
pdf.png
bottom of page