top of page
Hukvaldy.png

Hukvaldy (*)

Regio (kraj) : Moravië-Silezië

District (okres) : Frýdek-Místek
Coördinaten locatie : 49°37 N 18°13 O
GPS parking : Centrum
Website locatie : 
Hukvaldy

weerbericht.png
pdf.png

Hukvaldy, een dorp in de uitlopers van het Beskydy-gebergte, aan de voet van het Palkovice-gebergte, wordt gekenmerkt door het silhouet van de ruïnes van een middeleeuws kasteel op een heuvel erboven.

 

Tot 1 juli 1982 stond het onder de naam Sklenov in het lexicon van gemeenten. Momenteel heeft het ongeveer 2.100 inwoners.

 

Het omvat 5 lokale delen: Hukvaldy, Dolní Sklenov, Horní Sklenov, Rychaltice (tot 1960 een onafhankelijke gemeente) en Krnalovice.

 

Hukvaldy staat vooral bekend als de geboorteplaats van de wereldcomponist Leoš Janáček, wat de belangrijkste reden was om de naam van het dorp te veranderen van Sklenov in Hukvaldy.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Hukvaldy

 

Het kasteel van Hukvaldy Castle werd geleidelijk gebouwd in de loop van vijf eeuwen vanaf het einde van de 13e eeuw tot het midden van de 18e eeuw, toen de ontoegankelijke locatie en het comfort van het kasteel de verlatenheid en de geleidelijke transformatie in een ruïne veroorzaakten.

 

De belangrijkste functie was het beschermen van een belangrijke handelsroute die Olomouc met Krakau in Polen verbindt via Hranice, Nový Jičín, Místek (oorspronkelijk Friedeberk), Frýdek en Těšín. Hukvaldy speelde ook een belangrijke rol als politiek, administratief en militair centrum van het landgoed Hukvaldy.

 

>>> Adres : Hukvaldy 37 <<<

 

Kerk van St. Maximiliaan

 

De kerk van St. Maximilian ligt in het centrum van het dorp en werd in 1759 gebouwd ter ere van St. Bisschop en martelaar Maximiliaan. Het gebouw wordt gekenmerkt door twee altaren, de belangrijkste ter ere van St. Maximilian, de andere ter ere van St. martelaar Jan Sarkander.

 

Het is een barok gebouw met één schip en een voorste toren met daarop een koepel met een lantaarn.

 

>>> Adres : Centrum <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page