top of page
Hustopeče.png

Hustopeče (*)

Regio (kraj) : Zuid-Moravië

District (okres) : Břeclav
Coördinaten locatie : 48°56 N 16°44 O
GPS parking : Dukelské nám.
Website locatie : 
Hustopeče

weerbericht.png
pdf.png

De stad Hustopeče ligt in het hart van Zuid-Moravië, vlakbij Pálava en de Novomlýnské-stuwmeren. De stad ligt op een hoogte van 184 meter boven zeeniveau en beslaat 2.247 hectare en telt ongeveer 5.800 inwoners.

 

Het hele gebied is een van de warmste klimaten van Tsjechië, wat de teelt van kwaliteitswijn en de toeristische aantrekkingskracht van de regio ten goede komt. Hustopeče is een uitstekend startpunt voor wijnliefhebbers en fietsers - er zijn talloze wijnkelders en fietspaden in de stad - en haar omgeving.

 

Bezienswaardigheden

 

Stadhuis

 

Het stadhuis is een neo-renaissancistisch gebouw uit 1906. Op de gevel ziet men zandstenen details - het embleem van de stad, het jaar, het hoofd van Bakcha. Bij de ingang is er een gedenkplaat TGM.

 

>>> Adres : Dukelské nám. 2/2 <<<

 

Kostel sv. Václava a sv. Anežky České

 

De nieuwe kerk van St. Wenceslas in Hustopeče staat in het historische centrum van de stad aan een zuidwest hellend plein. Tot 1961 stond op ongeveer dezelfde plek een laatgotische kerk. De oude kerk werd vernietigd door de val van de toren op 26 februari 1961.

 

Na studies werd in 1992 gestart met de bouw van de nieuwe, moderne kerk. Het twee verdiepingen tellende gebouw van de nieuwe kerk met een aanzienlijk dominante toren maakt gebruik van het glooiende terrein van het plein. De plattegrond van de open spiraal is gebaseerd op het centrum, dat is een ondergrondse kapel op de plaats van de Mariakapel van de oorspronkelijke kerk. De binnenwand van de spiraal beschrijft de plattegrond en verandert dan in een ruig deel met kopieën van de gotische ramen en voegt zich bij de toren met een scherp verhoogde helling.

 

>>> Adres : Dukelské nám. <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page