top of page
Křepenice.png

Křepenice (*)

Regio (kraj) : Midden-Bohemen

District (okres) : Příbram
Coördinaten locatie : 49°42 N 14°21 O
GPS parking : Křepenice 59
Website locatie : 
Křepenice

weerbericht.png
pdf.png

Křepenice is een klein dorp 5 km ten zuiden van Cholín in de regio Sedlčany in het district Příbram. Dit kleinere dorp telt ongeveer 200 inwoners.

 

Het dorp  Křepenice  ligt op een gemiddelde hoogte van 355 meter boven zeeniveau. De eerste vermelding van het dorp is te vinden in historische bronnen in 1045. De totale oppervlakte van het dorp is 719 ha, waarvan achtenveertig procent akkerland beslaat. Ongeveer een derde van de oppervlakte van het dorp is bebost.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het dorp op 31 oktober 1943 ontruimd en als onderdeel van het SS Benešov Military Training Ground diende het de belangen van het Duitse leger. Ten noorden van het dorp staat een gedenksteen, die doet denken aan het SS-concentratiekamp.

Bezienswaardigheden

 

Vesting Křepenice

 

Het oorspronkelijke fort uit de 13e eeuw werd na de renaissance-wederopbouw in 1584 omgedoopt tot het nieuwe kasteel Krčínov in Křepenice.

Het hoofdgebouw van het fort is omgeven door een rechthoekige omwalling met vier "bastions" in de hoeken, oorspronkelijk met renaissancistische gevels. Het gebied werd betreden via een lange stenen brug over de uiterwaarden van de aangrenzende vijver. Het centrale woontorenachtige gebouw met vierkante plattegrond telt nu twee bouwlagen.

 

De huidige eigenaren verwierven het fort na restitutie na 1989 en moesten eerst een ernstig probleem oplossen met de statica van het gebouw, verstoord door oneigenlijk gebruik. Het was zelfs nodig om nieuwe funderingen te bouwen onder de noordmuur van het hoofdgebouw.

 

In het kasteel werd een appartement ingericht en de fresco's worden geleidelijk gerestaureerd. Ook de schaapskooi en de poort naar het erf werden gerepareerd.

 

Het kasteel Křepenice is toegankelijk in overleg met de eigenaren.

 

>>> Adres : Křepenice 59 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page