top of page
Kámen.png

Kámen (*)

Regio (kraj) : Vysočina

District (okres) : Havlíčkův Brod
Coördinaten locatie : 49°43 N 15°31 O
GPS parking : Kámen 1
Website locatie : 
Kámen

weerbericht.png
pdf.png

Kámen is een kleine gemeente in de regio Vysočina, maakt deel uit van het district Havlíčkův Brod en telt ongeveer 400 inwoners.

 

De eerste schriftelijke vermelding dateert uit 1591, toen het dorp behoorde tot het landgoed Lipnice. In de jaren 1636-1850 maakte het deel uit van het landgoed Haber en sinds 1850 is het een zelfstandige gemeente.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Kámen

 

Het van oorsprong gotische kasteel uit het midden van de 13e eeuw is genoemd naar de rots vanwaar het uitkijkt over de omgeving.

 

Bijna tweehonderd jaar lang was het een koninklijk leenkasteel, gedurende de volgende tweehonderd jaar woonde daar een van de takken van de Tsjechische familie Malovce. Door de eeuwen heen werd het kasteel herbouwd in barokstijl en in de 19e eeuw werd het herbouwd in de geest van de romantische gotische stijl.

 

In 1974 werd het kasteel voor het publiek geopend als museum van tweesporige motorvoertuigen geproduceerd in Tsjecho-Slowakije, tegenwoordig is het een onderdeel van het Vysočina-museum in Pelhřimov.

 

De tentoonstelling wordt voortdurend bijgewerkt, de recent aangekochte tentoonstelling is een unieke Böhmerland-Čechie 600-motorfiets uit 1928. Het kasteel herbergt ook een tentoonstelling over de levensstijl van de 19e en vroege 20e eeuw en de nabijgelegen familiekapel van Malovce.

 

>>> Adres : Kámen 1 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page