top of page
Kamenice.png

Kamenice (*)

Regio (kraj) : Midden-Bohemen

District (okres) : Praha-východ
Coördinaten locatie : 50°05 N 14°25 O
GPS parking : Ringhofferova 711
Website locatie :
Kamenice

weerbericht.png
pdf.png

Kamenice is een gemeente in de regio Midden-Bohemen, maakt deel uit van het district Praha-východ en telt ongeveer 4.750 inwoners.

 

In de Middeleeuwen was Kamenice een handelswaar van een heer met een fort, dat stond op de plaats van het huidige kasteel van Kamenice. De fundering van het fort zelf is niet historisch gedocumenteerd. De eerste van de eigenaren van het fort wordt in 1266 genoemd door bisschop Ratmír van Kamenice : de familie Ťepťovic uit Těptín.

 

Tegenwoordig is Kamenice een dynamisch ontwikkelend dorp, dat gebruik maakt van de natuurlijke omstandigheden en de nabijheid van Praag. De trend is in de richting van de ontwikkeling van kleine bedrijven en diensten, naar de bouw van moderne woningen in een natuurlijke omgeving.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel Štiřín

 

De eerste vermeldingen dateren uit de 15e eeuw, toen er een fort op de plaats van het huidige kasteel was, waarin koning Maximiliaan in 1562 de nacht doorbracht tijdens zijn eerste koninklijke reis naar Praag. Het fort werd na de Dertigjarige Oorlog herbouwd tot een kasteel.

 

In 1750 werd het omgebouwd tot een prachtig laatbarok herenhuis met drie vleugels. Het kasteel was eigendom van de familie Salm-Reiferscheid, prins Rohan, graaf Nostic-Rheinek, en de laatste eigenaar was de familie Ringhoffer, die het kasteel bezat tot 1945, toen de staat eigenaar werd van het kasteel.

 

In de jaren 1990-1994 werd het kasteel volledig gerenoveerd en omgebouwd tot hotel.

 

Het kasteelcomplex bestaat uit een apart kasteel met een kasteelkapel, een goed onderhouden park dat als golfbaan wordt gebruikt en een boerenerf dat de afgelopen jaren een uitgebreide en kostbare verbouwing heeft ondergaan.

 

>>> Adres : Ringhofferova 711 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page