top of page

Kestřany (*)

Regio (kraj) : Zuid-Bohemen

District (okres) : Písek
Coördinaten locatie : 49°16 N 14°04 O
GPS parking : Centrum
Website locatie : 
Kestřany

Kestřany.png
weerbericht.png
pdf.png

Kestřany, een dorp 10 km ten zuidwesten van Písek, ligt op de grens van de districten Strakonice en Písek, aan de samenvloeiing van de rivieren Otava en Blanice, en telt ongeveer 700 inwoners.

 

In 1315 is er de eerste schriftelijke vermelding van een geschenk aan het Písek-klooster door Albert van Kestřany, Kestřanští van Kestřany. De geschiedenis van de twee forten is met elkaar verweven, hoewel het twee verschillende gebouwen zijn. Het bovenste fort is ouder, het onderste fort is later gesticht.

 

Bezienswaardigheden

 

Fort van Kestřany

 

De vesting bestaat uit een set van twee gotische forten en een vroegbarok kasteel. De oorsprong van het fort dateert uit het midden van de 13e eeuw. De oudst bekende houder was Albert uit Kestřany. In het oudste deel van het fort is een vroeg-gotisch ribgewelf met jongere gotische gewelven en portalen bewaard gebleven.

 

Eind 14e eeuw werd deze kern omsloten door een muur met twee torens op het ZW en één op het NO. Het fort is omgeven door een gracht. Het vroegbarokke kasteel werd in 1651 door Karel Paar tegenover een van de forten gebouwd. Nabij het kasteel werd een siertuin en wijngaard aangelegd .

 

Momenteel worden hier kostbare reparaties uitgevoerd om de vesting weer in zijn oorspronkelijke schoonheid te laten stralen. De gebouwen worden geleidelijk toegankelijk gemaakt voor het publiek, de eigenaren proberen verschillende interessante evenementen voor het publiek te organiseren, avondrondleidingen te organiseren en het dienstenaanbod voor bezoekers uit te breiden.

 

>>> Adres : Kestřany 1 <<<

>>> Website : Fort Kestřany <<<

 

Kostel sv. Kateřiny

 

Het dominante kenmerk van het dorp is de kerk van de Heilige Catherina. Oorspronkelijk was het een vroeg-gotisch gebouw, dat verbouwd werd in 1852. De kerk bevindt zich tegenover het vroeg-gotisch kasteel uit het midden van de 17e eeuw.

 

De sacrale monumenten omvatten de kapel van St. Florian uit de eerste helft van de 19e eeuw en de kapel van St. Jan Nepomucký.

 

>>> Adres :  Centrum - Kestřany <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page