top of page
Klášterec nad Ohří.gif

Klášterec nad Ohří (***)

Regio (kraj) : Ústí nad Labem
District (okres) : Chomutov
Coördinaten locatie : 50°23 N 13°10 O
GPS parking : nám. Dr. Eduarda Beneše
Website locatie :
Klášterec nad Ohří

weerbericht.png
pdf.png

De stad Klášterec nad Ohří ligt op de linkeroever van de rivier de Ohře, 36 km ten oosten van het wereldberoemde kuuroord Karlovy Vary, op een plek waar een prachtig natuurlijk decor wordt gevormd tussen het Ertsgebergte en het Doupovské-gebergte. De stad telt ongeveer 15.000 inwoners en wordt gedomineerd door een kasteel met een museum van Tsjechisch porselein en een groot park, dat verbonden is met de spa Kyselka met drie minerale bronnen.

Het historische centrum van de stad wordt gevormd door het stedelijke natuurgebied. De tweede oudste porseleinfabriek werd geopend in Klášterec nad Ohří in 1794. Het porselein wordt hier nog steeds geproduceerd onder het merk Thun.

 

Dankzij de industriezone Verne is Klášterec nad Ohří een van de steden met de laagste werkloosheid in de regio. De stad biedt haar burgers maatschappelijke voorzieningen, culturele en sportieve activiteiten.

 

Bezienswaardigheden

 

Stadhuis

 

Het allereerste stadhuis stond waarschijnlijk al in de 16e eeuw in Klášterec, maar niets heeft het overleefd sinds het in zijn bijna driehonderdjarige geschiedenis meerdere keren is afgebrand.

 

Op 3 mei 1855 werd de eerste steen van het nieuwe stadhuis gelegd. Het hele gebouw werd gebouwd in neo-renaissancestijl volgens de plannen van de bruggenbouwer Wenzl Böhm.

 

In 1859 werd de stad getroffen door een grote brand zoals voorheen en het nieuw gebouwde stadhuis brandde af. Het huidige uiterlijk van het stadhuis stamt uit de tweede helft van de 19e eeuw. De toren van het stadhuis is niet toegankelijk.

>>> Adres : nám. Eduarda Beneše <<<

 

Kasteel

 

Het neogotische kasteel aan de oevers van de rivier de Ohře is het belangrijkste monument van de stad. Omgeven door een groot Engels park, biedt het drie rondleidingen. De eerste is een rondleiding door het porseleinmuseum, de tweede is het sprookjesachtige circuit en de derde is het circuit Attracties.

 

Verder zijn ook de kasteeltoren (onderdeel van de 2e en 3e sightseeing-tour) en het Thun-graf in de kerk van de Heilige Drie-eenheid (onderdeel van de 3e sightseeing-tour) te bezoeken.

 

>>> Adres : Chomutovská 1 <<<

Kasteelpark

 

Het uitgestrekte Engelse park aan de oevers van de rivier Ohře werd in de tweede helft van de 17e eeuw gesticht door Michael Osvald Thun. Oorspronkelijk veranderde een gewone baroktuin geleidelijk in een tien hectare groot park in Engelse stijl, dat wordt gekenmerkt door een nadruk op de schoonheid van het wild.

 

Het park is verdeeld in drie educatieve districten, waarvan de kaart zich bij de hoofdingang van het kasteelpark bevindt - de Westelijke Ring, de Kasteelring en de laatste Stibalring, genoemd naar de hoofdtuinman, die de hele 50 jaar in dienst van Josef Osvald Thun heeft doorgebracht.

Het park wordt gedomineerd door het kasteel, maar er is ook een barok zomerhuis sala terrena,

 

>>> Adres : Chomutovská 1 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page