top of page
Klenová.png

Klenová (*)

Regio (kraj) : Plzeň

District (okres) : Klatovy
Coördinaten locatie : 49°20 N 13°14 O
GPS parking : Klenová 1
Website locatie : 
Klenová

weerbericht.png
pdf.png

Klenová is een kleine gemeente in de regio Plzeň, maakt deel uit van het district Klatovy en telt ongeveer 150 inwoners.

De eerste vermelding van de heren van Klenový komt uit 1287. Het begin van het plaatselijke kasteel dateert uit de tweede helft van de 13e eeuw. Het onderste deel van de noordelijke muur van het paleis en de prismatische toren in het meest westelijke deel van het complex zijn uit die tijd bewaard gebleven. Het onderste ronde deel, vandaag gedeeltelijk verborgen onder het terrein en toegankelijk via een opening in het gewelf, deed dienst als kasteelgevangenis.

 

De toren was op de eerste verdieping bereikbaar via een brug vanaf de muur van het naastgelegen paleis. Het kasteel werd omgeven door een gracht, die vrijwel rondom het hele kasteel bewaard is gebleven, met uitzondering van het gebied voor het kasteel, waar het werd begraven in verband met de bouw van het kasteel in de jaren dertig van de vorige eeuw.

 

Bezienswaardigheden

 

Ruïnes en kasteel van Klenová

 

In Klenová is er een uitgebreide ruïne van het belangrijke middeleeuwse kasteel Klenová, waaraan in de 19e eeuw een neogotisch kasteel werd toegevoegd.

In de tweede helft van de 19e eeuw werd in de onmiddellijke omgeving een uitgebreid stedelijk complex van woon- en boerderijgebouwen (graanschuur, villa, St. Felixkapel, boerderij) gebouwd.

 

Vanaf 1 april 2017, na de restauratie, is de stadionkapel van het kasteel weer open voor bezoekers als onderdeel van een rondleiding.

 

De kapel werd, zoals de naam al doet vermoeden, in de eerste helft van de 19e eeuw opgericht door Eduard Stadion en de bouwwerkzaamheden werden voltooid in 1837. In Bohemen is het uniek door zijn goed bewaard gebleven interieur, dat op geen enkele manier is gewijzigd.

 

>>> Adres :  Klenová 1 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page