top of page
Kolinec.png

Kolinec (*)

Regio (kraj) : Plzeň

District (okres) : Klatovy
Coördinaten locatie : 49°18 N 13°26 O
GPS parking : Kolinec 1
Website locatie : 
Kolinec

weerbericht.png
pdf.png

Kolinec is te vinden in de uitlopers van het Šumava-gebergte, in de vallei van de rivier Ostružná, tussen de steden Sušice en Klatovy. Het ligt op 535 m boven zeeniveau, de hoogste top in het gebied is Vidhošť met een hoogte van 759 m. Kolinec telt ongeveer 1.500 inwoners.

 

Tegenwoordig is Kolinec een moderne stad met volledige openbare voorzieningen en diensten. Het is het centrum van een zich ontwikkelend recreatiegebied, verbonden met een netwerk van fietspaden en hippodromen, met hoogwaardige culturele en sportfaciliteiten.

 

Bezienswaardigheden

 

Kerk van St. Jakuba

 

De kerk is een van de belangrijkste historische monumenten van de hele Pošumaví.

Ze werd rond 1200 gebouwd als een romaanse versterkte tribunekerk met één schip, dat wil zeggen in een tijd dat het hele gebied werd gekoloniseerd door de ontwikkeling van goudwinning.

 

De kerk werd aanzienlijk veranderd door een barokke reconstructie in het midden van de 18e eeuw en herbergt een vroeg-gotische pastorie en een laatgotisch beeld van de Madonna.

 

>>> Adres : Kolinec 15 <<<

 

Zámek Mlázovy

 

Het kasteel stond oorspronkelijk in Mlázov vanaf de 14e eeuw. In 1721 liet Jan Vilém Bernklau van Šenrejt een klein kasteel naast het fort bouwen. Een rechthoekig gebouw van twee verdiepingen met een schilddak, versierd met een torentje. Er was vroeger een park bij het kasteel.

 

Het kasteelgebouw is rechthoekig van vorm met een schilddak versierd met een vierkante klokkentoren. De gevels worden gescheiden door hoge pilasters. Beide gevels zijn licht uitstekende uitsteeksels. De portalen zijn gewelfd in een halve cirkel met horizontale kroonlijsten. De kamers op de begane grond zijn gewelfd, de vloer heeft een vlak plafond.

>>> Adres : Kolinec 1 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page