top of page
Konice.png

Konice (*)

Regio (kraj) : Olomouc

District (okres) : Prostějov
Coördinaten locatie : 49°36 N 16°53 O
GPS parking : Masarykovo nám.
Website locatie : 
Konice

weerbericht.png
pdf.png

Konice  is een van de vijf steden in het district Prostějov en ligt in het noordelijke puntje van de Drahanská-hooglanden op twee tegenoverliggende hellingen van de Jesenka-riviervallei.

 

Konice kreeg de status van stad in 1970. Met de aangesloten gemeenten Křemenec, Čunín, Nová Dědina, Ladín en Runářov heeft het ongeveer 3.000 inwoners en is het het administratieve centrum van een groot deel van het noordwestelijke deel van het district.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel

 

De restanten van alle bouwfasen van het kasteel zijn min of meer bewaard gebleven in een viervleugelig kasteel met een bijna vierkante plattegrond. Het gotische fort had de vorm van een trapezium met een paleis aan de zuidkant.

 

Tegenwoordig vormt de buitenmuur de buitenmuren van de zuid- en oostvleugels, de binnenplaatsmuur van de westvleugel en waarschijnlijk ook de noordvleugels. Renaissance metselwerk is voornamelijk bewaard gebleven in de scheidingswanden van alle vleugels, het resterende metselwerk is grotendeels barok.

 

De vierkante binnenplaats is omgeven door barokke arcades, maar deze hebben mogelijk een renaissancevoorganger gehad.

 

>>> Adres : Kostelní 46 <<<

Kostel Narození P. Marie

 

De parochiekerk in Konice is een georiënteerd eenbeukig gebouw met een aan drie zijden gesloten pastorie, aan de noordkant een oude sacristie en aan de zuidkant een nieuwe sacristie. Aan de noord- en zuidmuur van het schip bevinden zich twee vierhoekige kapellen, in de westgevel van de kerk bevindt zich een vierzijdige toren.

 

Het is niet bekend waar de eerste kerk heeft gestaan ​​en wanneer deze is gebouwd. Uit de vermelding van het patronaat uit 1379 kan men alleen het bestaan ​​ervan afleiden.

 

>>> Adres : Smetanova 101 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page