top of page

Kravaře (**)

Regio (kraj) : Moravië-Silezië

District (okres) : Opava
Coördinaten locatie : 49°56 N 18°01 O
GPS parking : Alejní 24
Website locatie : 
Kravaře

Kravaře.png
weerbericht.png
pdf.png

Kravaře is een stad in de regio Moravië-Silezië, maakt deel uit van het district Opava en telt ongeveer 7.000 inwoners.

Tot 1945 was het een plaats met een overwegend Duitstalige bevolking en behoorde tot het historische Hultschiner landje. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Duitstalige bevolking elders geheel verdreven, maar in deze stad bleef een gedeelte achter door zich als Slavisch-Sileziërs te profileren.

 

Kravaře werd voor het eerst schriftelijk vastgelegd in 1224. Het dorp Kouty, tegenwoordig het Kravař-district, wordt voor het eerst genoemd in 1238 en het derde district, Dvořisko, pas in de tweede helft van de 18e eeuw.

Bezienswaardigheden

Kapel van St. Florian

In de Opavská-straat verdwijnt de kapel enigszins in rijtjeshuizen. De kapel heeft een vierkante plattegrond, de gevel is versierd met twee antieke zuilen met de hoofden van engelen, in de gevel is een nis met een standbeeld van St. Florian - een zeer populaire beschermheilige van brandweerlieden in Silezië - en de vermelding van het jaar 1772.

 

De kapel is een mooi document van de Silezische barok.

 

>>> Adres : Opavská Ulice <<<

 

Kerk van St. Bartholomeus

 

De kerk van St. Bartholomeus vormt het dominante kenmerk van de stad, dat tientallen kilometers ver zichtbaar is.

 

Het oudste deel van het gebouw is een witte renaissancetoren uit het eerste derde deel van de 16e eeuw. In de toren bevinden zich een al even oude stenen doopvont en twee waardevolle klokken uit de 17e eeuw, die zijn gegoten door de eigenaar van het koeherderslandgoed, Jakub Eichendorff.

 

>>> Adres : Petra z Kravař 403 <<<

 

Kasteel van Kravaře

 

Dit "barokke juweel van Silezië", zoals het soms zonder overdrijving wordt genoemd, bestaat uit een viervleugelig gebouw van twee verdiepingen met een rechthoekige binnenplaats en een achthoekige kapel met een hoge koepel.

Het kreeg deze vorm tijdens de wederopbouw in de hoog-barok in de jaren 1721-1728, toen het eigendom was van Jan Rudolf van de familie Eichendorff.

 

De kasteelkapel, die de achtervleugel sluit, is ouder dan de reconstructie van het kasteel - ze dateert uit 1662.

 

>>> Adres : Alejní 24 <<<

>>> Website : Zámek Kravaře <<<

 

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page