top of page
Kunštát.gif

Kunštát (*)

Regio (kraj) : Zuid-Moravië

District (okres) : Blansko
Coördinaten locatie : 49°30 N 16°31 O
GPS parking : Františka Halase
Website locatie : 
Kunštát

weerbericht.png
pdf.png

De stad Kunštát bevindt zich op de grens van Boskovická brázda en Hornosvratecká vrchovina. Sinds 1980 maakt het deel uit van het natuurpark Halasovo Kunštátsko.

Het dorp Kunštát werd op 1 juli 1994 gepromoveerd tot een stad en telt ongeveer 2.800 inwoners.

 

Kunštát heeft een lange traditie van aardewerk die kort na de oprichting van de stad begon. In 1620 werd een pottenbakkersgilde opgericht, die tien lokale pottenbakkers samenbracht.

Bezienswaardigheden

Kasteel

 

Het uiterlijk van het Kunštát-kasteel wordt gegeven door zijn complexe bouwgeschiedenis. Oorspronkelijk een middeleeuws kasteel, kreeg het zijn huidige vorm door reconstructies in het midden van de 16e eeuw en vervolgens in de tweede helft van de 17e eeuw.

 

De reconstructies hebben de bouwstijlen niet volledig afgeschaft, dus vandaag is het mogelijk om de bouwgeschiedenis van de aristocratische residentie te volgen vanaf de tijd van de laat-romaanse stijl tot het classicisme. Door de unieke ontdekking van een laat-romaans paleis behoort Kunštát tot de oudste aristocratische kastelen in Moravië.

 

In 2002 werd het kasteel uitgeroepen tot nationaal cultureel monument

 

>>> Adres : Zámecká 1 <<<

 

St Stanislauskerk

 

De parochiekerk van St. Stanislav dateert uit de 17e eeuw. Hoewel de kerk zowel in de buitenarchitectuur als in het interieur geen pracht heeft, kunnen de vier metalen deuren van de kerk niet over het hoofd worden gezien.

Ze zijn een unieke getuigenis van de vaardigheden van meester-vakmensen.

 

>>> Adres : nám. Krále Jiřího <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page