top of page
Lázně-Bélohrad.png

Lázně Bělohrad (*)

Regio (kraj) : Hradec Králové
District (okres) : Jičín
Coördinaten locatie : 50°26 N 15°35 O
GPS parking : Náměstí Karla Václava Raise
Website locatie :
Lázně Bělohrad

weerbericht.png
pdf.png

Het pittoreske stadje Lázně Bělohrad ligt in de uitlopers van het Reuzengebergte in een prachtig, ecologisch schoon bassin. In het zuidwesten wordt het beschermd door de blauwachtige bergrug van Chlum, in het noorden stijgt de Kamenná hůra, vanuit het westen zijn het de ruïnes van de kastelen Kumburk en Bradlec en de heuvel Tábor. De bewaker van het hele stroomgebied van Bělohrad is Zvičina met een toeristisch huisje.

De rijke turfafzettingen gaven aanleiding tot de turfbaden. Tegenwoordig zijn ze gemoderniseerd en bieden ze behandelingen voor volwassenen en kinderen die een positief effect hebben op alle spieraandoeningen - reumatische aandoeningen, rugpijn, de ziekte van Bechterew, artrose, posttraumatische aandoeningen en orthopedische chirurgie. De spa heeft een grote reputatie in zowel binnen- als buitenland.

 

De omgeving is een uniek landschap met veel bossen en goed onderhouden gebouwen met volksarchitectuur. Het gebied is verweven met een dicht netwerk van gemarkeerde wandelpaden. Fietsroutes zijn ook nieuw gemarkeerd.

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page