top of page
Lázně-Kynžvart.png

Lázně Kynžvart (**)

Regio (kraj) : Karlovy Vary
District (okres) : Cheb
Coördinaten locatie : 49°59 N 12°36 O
GPS parking : Zámek 349
Website locatie :
Lázně Kynžvart

weerbericht.png
pdf.png

Het kleine stadje Lázně Kynžvart ligt op 780 meter boven zeeniveau in de buurt van het Slavkov-bos in het noordwesten van Tsjechië, als deel van de provincie Karlsbad. Het aantal inwoners bedraagt ongeveer 2.000.

De specifieke klimatologische omstandigheden in het stadje zorgen ervoor dat de lucht buitengewoon zuiver is. Dit is een van de belangrijkste factoren waardoor Kynžvart de belangrijkste Tsjechische spa is, die gespecialiseerd is in de behandeling van aandoeningen aan de luchtwegen bij kinderen.

De spa, die vier minerale bronnen heeft, werd gesticht door de familie Metternich in het midden van de 19e eeuw, nadat een analyse van lokale minerale bronnen en klimatologische omstandigheden was uitgevoerd.

 

Een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van de spa was het jaar 1950, toen de opmerkelijke genezende effecten van het lokale klimaat werden ontdekt tijdens een kinkhoestepidemie. Sindsdien heeft de spa zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen in de leeftijd van 2 tot 15. De behandeling werd uiteindelijk uitgebreid met die van allergische huidziekten, dit voornamelijk vanwege de geschiktheid van het water.

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Kynžvart

Het kasteel van Kynžvart werd in 1623 gebouwd door de familie Zedtwitz en dit in renaissancestijl. Het werd een plaats die vaak bezocht werd door Goethe en de Russische tsaren.

Het amulet van Lord Byron, het gebedenboek van Marie Antoinette, het bureau van Alexander Dumas of een niet-gerookte sigaret van keizer Napoleon III zijn allemaal te zien in de uitgebreide verzameling curiosa die de Oostenrijkse kanselier Klemens von Metternich verzamelde in zijn kasteel.

Ondanks het feit dat hij niet populair en gevreesd was in de Tsjechische landen en het grootste deel van zijn leven in Wenen woonde, hield hij wel van zijn zomerresidentie in het kuuroord van West-Bohemen. Hij leende een verbluffend bedrag van de bankier Rothschild om het te renoveren en in plaats van het geld terug te betalen, verhief hij Rothschild's kinderen tot de adel.

>>> Adres : Zámek 349 <<<

>>> Website : Kasteel Kynžvart <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page