top of page

Lešná (*)

Regio (kraj) : Zlín

District (okres) : Vsetín
Coördinaten locatie : 49°31 N 17°56 O
GPS parking : Centrum
Website locatie : 
Lešná

Lešná-(okres-Vsetín).png
weerbericht.png
pdf.png

Het dorp Lešná is gelegen in een prachtig landschap op 7 km van Valašské Meziříčí, in de richting van Hranice, nabij de rivier Bečva, tussen de dorpen Příluky, Lhotka nad Bečvou, Vysoká, Poruba, Perná. De Slaná voda-beek stroomt door het dorp.

 

Op de linkeroever staan ​​het oude schoolgebouw en het cultuurhuis. Het dominante kenmerk is de kerk van St. Michaela. Op de rechteroever is het kasteel het meest interessant, eromheen is een park van Engelse oorsprong met een rijke collectie voornamelijk exotische bomen en struiken op een oppervlakte van 7,22 ha.

 

In Lešná wonen ongeveer 2.000 personen.

 

Bezienswaardigheden

 

Kerk van de Heilige Michaela

 

Het dominante kenmerk van het dorp is de kerk van de Heilige Michaela die dateert van 1730. Er waren 3 klokken in de toren : Michal met een gewicht van 1000 kg, Jan 560 kg en Valentin 261 kg.

 

De kerk heeft twee kapellen van St. Valentina en St. Jan Nepomuský. Het gewelf is versierd met fresco's boven de pastorie van de kroning van de Heilige Maagd Maria, en boven het middenschip gevechten van Sint-Michiel met de gevallen engelen.

 

Het orgel dateert uit 1885.

 

>>> Adres : Lešná 99 <<<

 

Kasteel van Lešná

 

Het kasteel van Lešná is een renaissancegebouw met een binnenplaats met arcaden, dat in de 16e eeuw gecreëerd werd, door het oorspronkelijke waterfort te herbouwen. Het onderging later verschillende ingrijpende wijzigingen. De laatste werden gedaan door de familie Kinský, die er een classicistisch karakter aan gaf met romantische neogotische details.

 

Sinds het midden van de 19e eeuw omvat het kasteel een uitgebreid Engels park (het tweede meest waardevolle park in Noord-Moravië) met een aantal zeldzame planten en bomen.

 

>>> Adres : Lešná 99 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page