top of page
Liběšice.png

Liběšice (*)

Regio (kraj) : Ústí nad Labem

District (okres) : Louny
Coördinaten locatie : 50°18 N 13°37 O
GPS parking : Líčkov 1
Website locatie : 
Liběšice

weerbericht.png
pdf.png

Liběšice is een kleine gemeente in de regio Ústí nad Labem, maakt deel uit van het district Louny en telt ongeveer 750 inwoners.

Bezienswaardigheden

Kostel svatého Martina a Navštívení Panny Marie

 

De kerk van St. Martin dateert waarschijnlijk uit 1743. In de eerste helft van de 18e eeuw werd ze herbouwd in barokstijl. In de tweede helft van de 18e eeuw werd ze uitgebreid met de Mariakapel en aan het einde van de 18e eeuw kwam er een grafkapel bij.

 

Het complex is een voorbeeld van artistiek belangrijke barokke architectuur met waardevolle sculpturen. Het staat in het midden van een groot rechthoekig plein en is het dominante kenmerk van het dorp dat van veraf zichtbaar is.

Voor de hoofdingang van de kerk staan ​​vier heiligenbeelden op een rij.

 

>>> Adres : Liběšice 77 <<<

Kasteel van Líčkov

Het kasteel van Líčkov is een ouder fort dat in de 16e eeuw werd omgebouwd tot een kasteel, waarschijnlijk door de familie Hrobčický. Het kasteel stamt uit het einde van de 18e eeuw. gebruikt als brouwerij, distilleerderij, cichorei, pakhuis en woestijngebouw.

 

In 1992 werd het kasteel teruggegeven aan mevrouw Maria Brázdová, die het kasteel restaureerde.

 

Het kasteel is alleen of met een gids toegankelijk. Het is geopend van april tot oktober op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur, andere tijden op afspraak met de eigenaar

 

>>> Adres : Líčkov 1 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page