top of page
Loučná-nad-Desnou.png

Loučná nad Desnou (**)

Regio (kraj) : Olomouc

District (okres) : Šumperk
Coördinaten locatie : 50°04 N 17°07 O
GPS parking : Centrum
Website locatie : 
Loučná nad Desnou

weerbericht.png
pdf.png

Het grote en zeer ruige gebied van Loučná bestaat oorspronkelijk uit het onafhankelijke dorp Rejhotice met 2.781 hectare, Kociánov met 1.161 hectare en Filipová met 170 hectare. De noordgrens wordt gevormd door Divoká Desná, aan de oostkant reikt het tot diep in het Hrubý Jeseník-massief tot aan de top van Praděd (1492 m), Petrovy skály (1438 m), Vysoké-gat (1464 m) en Kamzičník (1420 m), aan de zuidelijke grens Velký Jezerník (1248 m) en Mravenečník (1343 m). De hoogte van Filipová is 450 m, Kociánova 492 m en Rejhotic 515 m.

 

Loučná nad Desnou is nu vermaard om zijn wintertoerisme en telt ongeveer 2.000 inwoners.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel en kapel

 

In Loučná is een vier verdiepingen tellend gebouw, waarrond een rechthoekige binnenplaats ligt. Aan de zuidgevel, die is versierd met twee barokke prismatische torens, bevindt zich een renaissancistische toegangspoort. Op de binnenplaats zijn ommuurde Renaissance-arcades te zien.

 

De renaissance gewelven zijn bewaard gebleven op de begane grond van de zuid- en oostvleugels, evenals overblijfselen van muurschilderingen op de eerste verdieping. Het interieur van de kapel van de laatste grote veranderingen in de jaren tachtig is ook bewaard gebleven

 

>>> Adres : Loučná nad Desnou 1 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page