top of page
Malešov.png

Malešov (*)

Regio (kraj) : Midden-Bohemen

District (okres) : Kutná Hora
Coördinaten locatie : 49°55 N 15°14 O
GPS parking : Žižkovo nám.
Website locatie : 
Malešov

weerbericht.png
pdf.png

Malešov is een kleine gemeente in de regio Midden-Bohemen, maakt deel uit van het district Kutná Hora en telt ongeveer 1.000 inwoners.

 

De lokale naam van het dorp is afgeleid van de legende van de rijke burger van Kutná Hora Maleš, die hier een houtkapkolonie stichtte. Kolonisten voorzagen nabijgelegen zilvermijnen van hout en houtskool uit mijlpalen.

 

De eerste schriftelijke historische vermelding van Malešov dateert uit 1303, toen het fort eigendom was van een zekere Přibyslav.

Bezienswaardigheden

 

Fort van Malešov

 

Een toren van vijf verdiepingen met gotische ramen en een ommuurd toegangsportaal op de eerste verdieping, evenals de overblijfselen van een laatgotische vesting, zijn bewaard gebleven in het gebied van de vesting.

 

Gecombineerde ramen uit de tijd van wederopbouw, evenals een dak met een lantaarn zijn ook overgebleven. Aan het einde van de binnenplaats, aan de zijkanten naar het plein, bevinden zich kasteelgebouwen op de begane grond - een empirestijl vrij gebouw van twee verdiepingen uit 1824.

 

>>> Adres : Tvrz <<<

 

Museum

 

In Malešov wonen veel kunstenaars. Dankzij dit gelukkige toeval staat het museum vol met leuke interactieve tentoonstellingen die men nergens anders vindt.

 

Plots bevindt men zich in de goede oude tijd, toen er zaken werden gedaan in Malešov, Chili, de Sokolovs en brandweerlieden hun verenigingen oprichtten en de beroemde inboorlingen kinderen waren. Dieper in het verleden wordt uitgebeeld hoe de Hussieten-troepen wonnen bij Malešov.

 

Er zijn slechts twee walvisskeletten te zien in Tsjechië, waarvan er zich een in het museum bevindt.

In de nabijheid van het museum kan ook de plaatselijke brouwerij bezocht worden.

 

>>> Adres : Malešov 1 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page