top of page
Zlín.png

Malenovice (**)

Regio (kraj) : Zlín

District (okres) : Zlín
Coördinaten locatie : 49°12 N 17°35 O
GPS parking : Švermova 448
Website locatie : 
Malenovice

weerbericht.png
pdf.png

Het lokale deel van Malenovice ligt 5 km ten zuidwesten van het centrum van Zlín, op een hoogte van 208 m. Dit is waar Haná eindigt en Walachije begint.

 

Malenovice wordt voor het eerst genoemd in 1321. De plaats heeft ongeveer 7.000 inwoners en is een feitelijk onderdeel van de stad Zlín.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Malenovice

 

Het kasteel van Malenovice is een belangrijk monument van de geschiedenis van Oost-Moravië. Het is een van de belangrijkste bewaard gebleven monumenten van middeleeuwse architectuur. Het oorspronkelijke gotische kasteel werd in het midden van de 14e eeuw gebouwd aan de voet van de berg Tlustá.

 

Het onderging een aantal verbouwingen, maar het gebouw behield zijn externe vestingkarakter. Een substantieel deel van het kasteel is nu opengesteld voor publiek. De rondleidingen worden verrijkt met optredens van historische schermgroepen, demonstraties van oude ambachten en de binnenplaats met fontein wordt soms een podium voor jonge ensembles, acteurs en muzikanten.

 

>>> Adres : Švermova 448 <<<

 

Parochiekerk van St. Nicholas

 

De Sint-Niklaaskerk in  Malenovice bij  Zlín is een rooms-katholieke parochiekerk uit 1845. Ze staat op de plaats van een voormalige gotische kerk, die al vermeld wordt in 1386. De kerk is beschermd als cultureel monument.

De bouw van de kerk in zijn huidige vorm werd gefinancierd door de toenmalige eigenaar van het landgoed Leopold van Šternberk, wiens wapen zich in de kerk bevindt.

 

De kerk heeft een schip, een pastorie, een sacristie, een klokkentoren en vier klokken, evenals een koor met een orgel.

>>> Adres : Jarolímkovo náměstí 156 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page