top of page
Manětín.png

Manětín (**)

Regio (kraj) : Plzeň

District (okres) : Plzeň-sever
Coördinaten locatie : 49°60 N 13°14 O
GPS parking : Centrum
Website locatie : 
Manětín

weerbericht.png
pdf.png

Manětín is gelegen in de regio Plzeň en telt ongeveer 1.200 inwoners.

Manětínsko behoorde oorspronkelijk toe aan Tsjechische vorsten, die in 1235 een fort met een klooster bij de muren van de kerk bouwden. De fundamenten van een toren in het westelijke deel van het huidige kasteel zijn overgebleven van dit oude fort.

 

Rond 1560 breidde het landgoed Manětín enorm uit en werd in de plaats van het oude fort een renaissancekasteel gebouwd. Daarvan is het renaissanceportaal bewaard gebleven.

 

In 1712 brak er brand uit in Manětín, die het kasteel, de kerk, de school en de helft van de stad verwoestte. Direct na de brand liet Václav Josef Lažanský het kasteel volledig herbouwen.

Bezienswaardigheden

Kasteel van Manětín

Het oorspronkelijke fort van Manětín werd rond 1700 uitgebreid, dit in tegenstelling tot de huidige staat. Er kwam een ​​langwerpig gebouw van twee verdiepingen met een L-vormige plattegrond en een aangrenzend boerenerf, dat de gehele zuidzijde van het plein vormde. De langwerpige gevel heeft 33 raamassen en wordt gedeeld door drie toegangspoorten. Aan de westkant is het kasteel door een overdekte gang verbonden met het oratorium van de kerk van St. Johannes de Doper.

 

Door de barokke reconstructie is het karakter van het plein volledig veranderd. De huidige helling werd kunstmatig geëgaliseerd door drie hoge terrassen, versierd met fonteinen, galerijen met barokke sculpturen, sculpturen en vazen.

De bouw in de volgende eeuwen leidde tot de ontwikkeling van de stad langs de hoofdstraat aan beide zijden, maar het centrum bleef ongewijzigd.

 

Vanaf 1 januari 2002 werd het Manětín-kasteel met het parkgebied uitgeroepen tot Nationaal Cultureel Monument.

 

>>> Adres : Centrum <<<

>>> Website : Zámek Manětín <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page