top of page
Mariánské Lázně.PNG

Mariánské Lázně (***)

Regio (kraj) : Karlovy Vary
District (okres) : Cheb
Coördinaten locatie : 49°57 N 12°42 O
GPS parking : Masarykova 627
Website locatie :
Mariánské Lázně

weerbericht.png
pdf.png

Mariánské Lázně is een relatief jong kuuroord, ontwikkeld aan het begin van de 19e eeuw in een vallei waar verschillende bronnen met opmerkelijke genezende eigenschappen uit de grond oprijzen. De lokale bevolking was zich echter al in de jaren 1200 bewust van de bronnen. In 1528 gaf koning Ferdinand opdracht om de bronnen te testen op hun zoutgehalte.

In het midden van de 19e eeuw kwamen tal van persoonlijkheden uit de wereld van cultuur, wetenschap en politiek uit de hele wereld om Mariánské Lázně te bezoeken. Enkele van de meest opvallende namen uit deze periode zijn Johann Wolfgang Goethe, Prins Friedrich van Saksen, graaf Kašpar Šternberk, en andere.

De periode tussen 1870 en 1914 was de bloeitijd van Mariánské Lázně, tot op de dag van vandaag weerspiegeld in de vele gerenoveerde Art Nouveau-spahuizen, hotels, colonnades en kerken, ontworpen door architecten zoals Friedrich Zickler, Josef Schaffer, Arnold Heymann en Josef Forberich. De spaparken werden vergroot en idyllische uitkijkpunten werden hoog boven de stad gecreëerd.

 

In 1872 werd de spoorlijn tussen de stad en Cheb, Wenen, Praag en Plzeň geopend en in 1898 werd de lijn naar Karlovy Vary voltooid. Tijdens deze periode kwamen er veel meer grote namen om de wateren in Mariánské Lázně te veroveren - deze omvatten Gustav Mahler, Friedrich Nietzsche, Franz Kafka, Rudyard Kipling, Mark Twain, Thomas Alva Edison, Pierre de Coubertin, Koning Edward VII van Engeland, de Tsaar Nicholas II en keizer Franz Joseph I.

 

De verschillende chemische samenstelling van de vele bronnen van de stad maakt het de perfecte plek om een ​​breed scala aan kwalen te behandelen. De lokale bronnen die een verscheidenheid aan mineralen bevatten, zijn de basisbron die wordt gebruikt in talloze beschikbare spabehandelingen. Op het platteland rond de stad komen ongeveer 100 bronnen uit de grond en binnen de stad zelf zijn er 40 bronnen.

De verschillende minerale bronnen worden nu beschermd door paviljoenen en colonnades, die er in de loop der jaren overheen zijn gebouwd en die allemaal bijdragen tot het creëren van de speciale spa-ambiance van de stad.

pdf.png
pdf.png
bottom of page