top of page
Milotice.png

Milotice (***)

Regio (kraj) : Zuid-Moravië

District (okres) : Hodonín
Coördinaten locatie : 48°57 N 17°09 O
GPS parking : Zámecká 1
Website locatie : 
Milotice

weerbericht.png
pdf.png

Het dorp Milotice ligt in de regio Zuid-Moravië, in het district Hodonín, 6 km ten zuiden van Kyjov. Op 31 december 2019 hadden 1.885 burgers zich aangemeld voor permanent verblijf in Milotice. De eerste schriftelijke vermelding dateert uit 1341.

 

Milotice is een dorp met een lang historisch verleden, dat wordt weergegeven door een barok kasteel met een park en een fazantenhuis.

 

Bezienswaardigheden

 

Kerk van Allerheiligen

 

De huidige kerk is gebouwd op de plaats van een oude gotische kerk. In de jaren 1702-1703 werd rond de kerk een begraafplaats omheind en een ossuarium aangelegd. De kerk is een longitudinaal gebouw met één schip, gewelfd met een tongewelf met spanten. De pastorie eindigt driehoekig.

 

Boven de gevel rijst een 36 meter hoge toren met een uivormig dak met lantaarn uit 1911 op, die het lage piramidevormige dak uit 1807 verving. Het nieuwe dak volgde het oorspronkelijke uiterlijk uit 1701. Het interieur van de kerk bleef grotendeels barok en rococo. Het hoofdaltaar met zaoltár-architectuur met kunstmarmer is versierd met een schilderij van Allerheiligen door de Brno-schilder Jan Štern.

Onder de talrijke heiligen zijn vooral die uit de 18e eeuw populair, waaronder Jan Nepomucký.

 

>>> Adres : Zámecká 131 <<<

 

Státní zámek

 

Het Milotice Staatskasteel, de parel van Zuidoost-Moravië genoemd, is een uniek bewaard gebleven complex van barokke gebouwen en tuinarchitectuur. De kasteelinstallatie biedt een kijkje in de levensstijl en gewoonten van de laatste eigenaren van de familie Seilern-Aspang.

 

In 2005 ondergingen de interieurs van het Milotice-kasteel veranderingen, die tot doel hadden de representatieve ruimtes van het kasteel in de vorm te brengen die ze hadden in de eerste helft van de 20e eeuw, toen het kasteel werd bewoond door de familie Seilern-Aspang.

 

Samen met de beschikking over het kasteel vormt het kasteelpark een onderscheidende en uniforme compositie van het barokensemble, dat is ontstaan ​​door een gevoelige verbinding van het kasteelgebouw met de tuin door middel van orangerieën en terrassen.

 

De toegangsbrug met rijke sculpturale decoratie leidt naar een open erehof, gevormd door de paviljoenen van de manege en stallen aan beide zijden van het hoofdgebouw. Een soort binnentuin aan de tuin bestaat uit twee symmetrische kassen aan de rand van het tuinterras.

 

>>> Adres : Zámecká 1 <<<
>>> Website :
Zámek Milotice <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page