top of page
Mladějov (Jičín).png

Mladějov (*)

Regio (kraj) : Hradec Králové

District (okres) : Jičín
Coördinaten locatie : 50°29 N 15°14 O
GPS parking : 281
Website locatie : 
Mladějov

weerbericht.png
pdf.png

Het dorp Mladějov ligt in een charmante omgeving in de directe omgeving van het Boheemse Paradijs. Mladějov wordt met recht de poort naar het Boheems Paradijs genoemd.

 

Mladějov telt ongeveer 500 inwoners en bestaat uit volgende lokale delen : Hubojedy, Mladějov v Čechách, Roveň u Sobotky en Střeleč.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Mladějov

 

Het huidige kasteel werd gebouwd in het midden van de 18e eeuw door de oorspronkelijke vesting te herbouwen en in 1913 werd het door de bouwer N. Novák herbouwd in pseudo-barokke vorm.

 

Het kasteel heeft een halfrond balkon op Toscaanse zuilen. In de nacht van 3 januari 2002 brandde het kasteel volledig af en werd het zodanig herbouwd dat het externe historische karakter van het kasteel werd gerespecteerd, maar dat de interne indeling van het gebouw en de uitrusting van het interieur opnieuw werden gewijzigd.

Het kasteel is in privébezit en niet toegankelijk voor het publiek. Sinds 2006 wordt het kasteel verhuurd voor commerciële doeleinden (banketten, feesten, bruiloften, ...)

 

>>> Adres : 281 <<<

 

Kostel svatého Jiljí

 

De kerk van St. Jiljí is gelegen in het gebied van de begraafplaats met een klokkentoren, omgeven door een stenen muur. De kern van de kerk is in gotische stijl en dateert uit de eerste helft van de 14e eeuw. In het midden van de 18e eeuw werd het gedeeltelijk omgezet in een barokke vorm.

 

Het meubilair van de kerk dateert van de periode tussen de 17e en 19e eeuw. Tegenover de kerk staat een barokke pastorie uit 1740.

 

>>> Adres : 281 <<<

 

Klokkentoren

 

Naast de kerk, op de begraafplaats is er een enorme klokkentoren uit 1793. De klokkentoren is bekist, twee verdiepingen hoog, prismatisch, afgeschuind en staat op een stenen fundering uit de 19e eeuw.

 

De klokkentoren had oorspronkelijk 3 klokken, maar slechts één met de afbeelding van St. Václav en Jan Nepomucký. Een deel van het complex van kerkgebouwen is ook een barokke pastorie uit 1740. Het is een eenvoudig, gelijkvloers, rechthoekig gebouw dat aan de rand van de begraafplaats staat. De klokkentoren is niet toegankelijk voor het publiek.

 

>>> Adres : 281 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page